M7-es: újabb 20 km, még 15 hiányzik

Átadják ma az M7-es Balatonkeresztúr és Zalakomár közötti szakaszát. Az autópálya-szakaszt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter helyezi forgalomba.

Fazakas Orsolya a sztráda Balatonkeresztúr és Zalakomár közötti 20 kilométeres szakaszának átadása kapcsán közölte: a hiányzó rész műszaki átadása július végéig megtörténik, az autósok várhatóan augusztus utolsó hetében hajthatnak rá a pályára.

A Balatonkeresztúr és Nagykanizsa közötti 35 kilométeres útszakaszt eredetileg egyben adták volna át a forgalomnak. A még hiányzó 15 kilométeres pálya átadásának csúszása kapcsán a NIF korábban arra hivatkozott, hogy módosult időközben az autópálya törvény, ami érintette a közműkiváltásokat is. A törvénymódosítás akadályozta a kivitelezőt a közművek kiváltásában, ezért kellett változtatni a határidőn.

A teljes 35 kilométerre vonatkozó közel 43,9 milliárd forintos beruházás elkészültét némileg hátráltatta az is, hogy a korábban a tendert elnyert Porr-Viadom-Terrag-Asdag (PVT-M7) Konzorcium egyik tagja fizetésképtelenné vált. A múlt évben a Viadom Zrt. ellen felszámolási eljárás is indult, ezért a feladatait és munkaterületeit a NIF jóváhagyásával a Porr és a Terrag-Asdag vette át.

 

A cikk részletei –>

- HVG -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes