Luxuskategóriába árazták a Voltot

Felsőkategóriás kocsikkal azonos árszinten kerül forgalomba a General Motors új reménysége, a Volt elektromos autó. Az európai modell ára egyelőre nem ismert.

A General Motors elektromos autója, a Chevrolet Volt nem lesz olcsó: a kocsi mintegy 40 ezer dolláros listaáron (31 ezer euró) kerül az amerikai piacra. A kocsi európai verziójának, a később piacra kerülő Opel Ampera elektromos autónak az ára még ismeretes. A Volt az idei év végén, az Ampera 2011 végén kerül piacra.
A 40 ezer dolláros ár a prémium kategóriába helyezi a Chevrolet Voltot az amerikai piacon, a VW Touareg, az Audi TT, illetve a BMW 3-as szériája magasan felszerelt modelljeinek szintjére. A prémium kategóriás Cadillac márkából három modellt is lehet 40 ezer dollár alatt kapni. A Volt vásárlásához azonban állami támogatás vehető igénybe 7500 dolláros adójóváírás formájában.

A Volt nem benzin-elektromos hibrid hajtáslánccal, hanem tisztán elektromos hajtással rendelkezik. A beépített benzinmotor kizárólag az akkumulátorok töltésének célját szolgálja. A GM ezért a beépített benzinmotort "hatótáv növelő aggregátnak" nevezi. A kocsiból az első teljes évben, 2011-ben 10 ezer darabot, 2012-ben pedig 30 ezer darabot készül gyártani a General Motors.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes