Álomállások a BKV-nál: milliós fizetés munka nélkül

Három üzemeltetési igazgató úgy keres most is havi egymilliót és kap prémiumot, hogy a részlegüket a cég 2007-es átszervezésekor megszüntették. Kirúgni sem tudják őket, mert 17 havi végkielégítésre volnának jogosultak. További hatszáz szerződés átfogó vizsgálata indul a BKV-nál, ez ügyben újabb feljelentések várhatóak.

Bekérette a BKV felügyelőbizottsága három üzemeltetési vezető – Drajkó Imre, Drégeli István és Bársony László – munkaszerződését, ők ugyanis úgy kapnak havonta bruttó egymillió forintos fizetést és 110 százalékos prémiumot, hogy nincs is munkájuk.
Bársonyt HÉV-metró, Drajkót busz-trolibusz, Drégelit pedig villamos üzemeltetési igazgatóként foglalkoztatja a BKV, annak ellenére, hogy 2007-ben az általuk vezetett részleget megszüntették, ők viszont – a szakszervezetekkel kötött akkori megegyezés értelmében – a helyükön maradhattak. Korábbi, határozatlan idejű munkaszerződésüket az adott év végéig tartóan, határozott idejűvé alakítva meghosszabbították 2007-ben és 2008-ban is.
Vitézy Dávid, az fb fideszes tagja szerint vagy munkát kellene találni a három vezetőnek, vagy megtalálni, hogyan lehetne felbontani szerződésüket. Ha a három, feladatkör nélküli vezetőt elbocsátanák, összesen 17 havi végkielégítésre volnának jogosultak.

További részletek->

- nol.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes