Logisztikai megoldások árvíz esetére

Az Észak-magyarországi Logisztikai Szolgáltató Klaszter (nordLOG) konferenciát szervezett szerdán, hogy rávilágítson a logisztika fontosságára árvíz esetén, és megoldási javaslatokat fogalmazzon meg a hasonló esetek enyhítésére, hatékonyabbá tételére.

arvizlogisztika1.jpg

 

Idén májusban és júniusban rendkívüli árvízhelyzetet okozott a pár nap alatt leesett hatalmas csapadékmennyiség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – egyes településekre az egész évi átlagos tételnek megfelelő eső hullott le egy hét alatt. Az árvízi védekezés és mentés a vízügyi szakmai feladat mellett komoly logisztikát és szervezési munkát igényel.

Köszöntőjében Prof. Dr. Illés Béla, a nordLOG elnöke, a Miskolci Egyetem tanszékvezetője felhívta a figyelmet a logisztika fontosságára, melyet az is bizonyít, hogy három nap alatt három szimpóziumot is rendeztek a témakörben. „A szállítmányozás, anyagok, információk, személyek áramlásának tervezése az egész társadalomra nagy hatással van, meghatározza működését” – emelte ki a Miskolci Egyetem tanára. Erre a katasztrófák is felhívják a figyelmet, és a professzor a német mintapéldát, az Elba áradását említette, amikor az ország hadserege is készen állt a katasztrófa-helyzetre. A legfontosabb a professzor szerint az, hogy felkészüljenek minden eshetőségre, mindenkinek meg legyen a feladata egy ilyen természeti csapás esetén, emellett pedig a megfelelő eszközök is rendelkezésre álljanak. Egy logisztikai klaszter által központosulna a tudás, az információ és a gyakorlati tapasztalat, mely így képes lenne árvíz esetén hathatós segítséget nyújtani.

arvizlogisztika2.jpg

Prof. Dr. Illés Béla beszéde után előadást tartottak az ÉKÖVIZIG, a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a megyei Rendőr-főkapitányság, a Borsod Volán, az LTV Trans Zrt., az ESRI Magyarország Kft. és a Bay-Logi vezetői, képviselői.

Soós P.

Forrás: minap.hu

 

A miskolci Tévé adásából: KLIKK>

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes