Logisztikai központ épül Mosonmagyaróváron

A gumiabroncs gyártó Continental logisztikai központot hoz létre Mosonmagyaróváron a Mowinparkban; a létesítmény alapkövét pénteken helyezték el.

continental

Az ingatlanfejlesztő Natibar Kft. 38 ezer négyzetméteres telket vásárolt, és közel 18 ezer négyzetméter alapterületű regionális raktárbázist épít 8 millió eurós beruházással. A létesítményt a Continental bérli majd – mondta Simon Roth, a Natibar Kft. ügyvezető igazgatója. A kivitelezést a GSE Hungária Kft. végzi. A Continental Hungaria Kft. a tervek szerint jövő év januárjában nyitja meg az Ausztriát és Magyarországot ellátó regionális abroncsraktárat.

Eddig egy régi ausztriai raktárból szolgálta ki a régió vevőit a Continental, a leendő új logisztikai központ viszont képes lesz a speciális fogyasztói igényekhez szabott szolgáltatásokat nyújtani a magyar és az osztrák megrendelőknek – mondta köszöntőjében Matthias Stemwedel, a Continental Reifen Deutschland GmbH régiós értékesítési vezetője.

Helmut Adocker, a Semperit GmbH logisztikai vezetője kiemelte: a mosonmagyaróvári Mowinpark jó infrastrukturális adottságai révén biztosítani tudják, hogy a megrendelt termékek 24 órán belül eljussanak az üzleti partnerekhez. A 250 ezer gumiabroncs tárolókapacitású automatizált elosztóközpontban évente 2,3 millió abroncsot mozgatnak meg 125 ezer szállítási megbízás keretében – mondta a logisztikai vezető.

A Continental Hungaria Kft. húszéves fennállása óta ez a legnagyobb beruházás Magyarországon – hangoztatta köszöntőjében a társaság ügyvezető igazgatója. Rábai Dániel közölte: a multinacionális Continental cég tavaly közel húszmilliárd eurós forgalmat bonyolított, s 46 országban 138 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Az új létesítmény 70 embernek ad majd munkát – közölte az eseményen Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere. A logisztikai központ működése hozzájárul a városi adóbevételek növeléséhez – tette hozzá a településvezető.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes