Logisztikai előadások az Industrián

Az Industria ipari szakkiállításon megtartott konferenciák között a logisztika is képviseltette magát. Kiemelt téma volt a költséghatékonyság, valamint a folyamatirányítás fontossága.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság által szervezett esemény gyakorlatilag egy kis konferencia volt a négy napos ipari kiállításon. Az első címe a telephely nyitással kapcsolatos kötlségcsökkentésről szólt, míg a másik a folyamatirányítás korszerű eszközeit mutatta be.
Az Adversumtól Vida Péter cégvezető beszélt a telephelystruktúrában elérhető megtakarításokról két konkrét projektet is bemutatva. Dr. Bóna Krisztián, az Adversum szakmai vezetője a gyártáskiszolgálás igen hatékony módszeréről, a kanbanról tartott gyakorlati példákkal tarkított előadást.

Vida Péter előadásában először egy italnagykereskedő cég példáján keresztül mutatta be, hogy a kereskedelmi hódítások folyamán kialakuló telephelystruktúrában nagy megtakarítási potenciál van. Megmutatta, hogy az adott projektben csak a vevők megfelelő depóhoz rendeléséből 31 százalékos szállítási költségcsökkenést lehetett elérni, amely éves szinten 15 millió Forintos megtakarítást jelent. Az előadás második részében egy vízműnél végzett projekten keresztül arra derített fényt, hogy a manapság elérhető módszertanok már az igen speciális, többféle korláttal rendelkező problémákra is hatékony megoldást tudnak adni.

Dr. Bóna Krisztián prezentációja elején tisztázta a kanban fogalmát és helyét a termelő vállalat gyártáskiszolgálási rendszerében, majd ő is bemutatott két esettanulmányt. Az első esettanulmány egy mobiltelefongyártó cégnél bevezetett e-kanban rendszer során felmerülő problémákat vette sorra olyan kérdéseket is tárgyalva többek között, hogy hogyan kellett átalakítani a gyártási layoutot és hogyan kezelték a vállalatirányítási szoftver korlátait. A második esettanulmány egy elektronikai autóipari beszállítónál a raktár és a termelés között kialakított speciális átadó rendszer megtervezését és bevezetését mutatta be egészen a probléma felismerésétől, a méréseken át a rendszer implementálásáig.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes