Liszt Feri-hegy?

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár javaslatára a kormány azt tervezi, hogy a zeneszerző születésének 200. évfordulóján Liszt Ferenc repülőtérre nevezi át a Ferihegyi repteret.

"A lépéssel elsősorban azt szeretnénk elérni, hogy a nemzetközi köztudatban is egyértelművé váljon az, amit Liszt Ferenc egész életében hangoztatott: "Je suis Hongrois" (azaz: Magyar vagyok). A kérdésben jelenleg is zajlanak az egyeztetések a kormányzati szervek és más érintett felek között" – tudtuk meg a kultúráért felelős államtitkárságtól. Hogy az érintett felek pontosan kik, arra nem kaptunk választ.

Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója azt mondja, őket például még nem keresték meg, a cég a sajtóból értesült arról, hogy a kormány az első fél évben átkeresztelné a Ferihegyet. A Magyar Repüléstörténeti Társaság szerint nem jó ötlet az átnevezés, mert félő, hogy Liszt Ferenc emlékét esetleg vicc tárgyává teszik azzal, hogy az emberek Liszt Feri-hegynek hívják majd a repteret.

A kultúráért felelős államtitkárság a Liszt Ferenc nevet az országimázs szempontjából kedvezőnek tartja. Az átnevezésre fordítandó büdzséről még nem tudtak nyilatkozni, mindössze annyit mondtak, hogy számos jogi, pénzügyi és nemzetközi vonatkozású szempontot figyelembe vesznek. Mivel üzleti szempontból nézve minden átnevezésnek óriási költségei vannak, Hardy Mihály szerint ennek fényében kellene mérlegelni, hogy „mit hoz a konyhára” az erre elköltött pénz.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes