Légszennyező autókat szűrnek ki a matricákkal

A szmogriadó rendelet módosítása értelmében a jövőben nem a rendszám, hanem a gépjármű környezetvédelmi besorolása alapján tilthatják ki az autókat a fővárosból. A Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökhelyettese az InfoRádiónak elmondta: az autó besorolását a hátsó rendszámtáblán található matrica színe jelzi.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökhelyettese közölte: az új, módosított szmogriadó-rendelet alapján először a fekete és piros matricával ellátott autókat tiltják ki a forgalomból, mert ez a két kategória szennyezi leginkább a környezetet.
A teherautókat szintén kategóriákba sorolják, amelyek megállapítását nem a hatóság végzi, hanem jármű gyártáskor kiállított típusbizonyítványa alapján határozzák meg – mondta Lovas Károly Róbert.

Minden autós úgy tudja ellenőrizni, melyik csoportba tartozik, hogy a forgalmi engedélyben megnézi: a nulla és tizenöt közötti skálán hányas számot talál.
Akinek hatos, vagy annál nagyobb értéket írtak be, az egészen biztosan közlekedhet első fokú szmogriadó idején is – tájékoztatott a szóvivő.
Az elnökhelyettes hozzátette: mivel ezt a rendeletet az önkormányzat hozza,
ugyanez a testület adhat ki felmentést a BKV számára, hogy a tömegközlekedés üzemben maradhasson.

Forrás: inforadio.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes