Lezárják az M0-M1 csomópontot

Híd épül az autópálya felett

Visszakapják az autósok az M1-es autópályát Győrnél, cserébe jelentős forgalomterelés kezdődik éjszakánként az M1-M0 csomópontnál – tájékoztatott az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

Az autópálya kezelő közleménye szerint az M0-M1 gyorsforgalmi utak találkozásánál épülő új csomóponti ág kialakítása miatt május 26-tól jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani éjszakánként az M1 autópályán közlekedőknek. A munkavégzésekre várhatóan 22 és 5 óra között kerül sor, nappalra a forgalmi rend visszaáll. A terelő útvonalakra sárga színű jelzőtáblák hívják fel a járművezetők figyelmét. Az ÁAK kéri a járművezetőket, hogy figyeljék a sárga terelőtáblákat, mert aki megszokásból vezet, az könnyedén díjköteles útszakaszra hajthat.

Az új csomópont a pálya fölött átívelve teremt majd kapcsolatot az M1 autópálya Győr felé vezető oldala és a Törökbálinti tó mellett épülő ingatlanberuházás belső úthálózatával. Az új ág hídszerkezetének pillérei és hídfői már elkészültek. Az acél hídszerkezet beemelése a forgalom elterelésével és az sztráda, valamint az M0-M1 csomópontban a pálya mellett futó gyűjtő-elosztó pályáját időszakos lezárásával történik.

Az első ütemben az M0-M1 csomópont M1 autópályával párhuzamos gyűjtő-elosztó pályáját zárják le a Budapest felé vezető oldalon – 2010. május 26-27-re és május 27-28-ra virradó éjszaka. A gyűjtő-elosztó pálya lezárása miatt nem lehet majd az M0-ról Budapest felé az M1 autópályára felhajtani. Terelőút az M0-1. számú főút.

A második ütemben az M1 autópálya Budapest felé vezető oldalát zárják le 2010. május 28-29-re és május 29-30-ra virradó éjszaka. Az M1 teljes forgalmát az M1 autópályával párhuzamosan futó gyűjtő-elosztó pályára terelik, ahol sebességkorlátozás mellett, egy sávon lehet Budapest felé tovább haladni. Ebben az ütemben nincs olyan forgalmi irány, ami lezárásra kerülne.

A harmadik ütem idejére az M1 autópálya Győr felé vezető oldalán kell lezárásra készülni 2010. június 1-2-re és június 3-4-re valamint június 4-5-re virradó éjszakákon.

A harmadik ütemben kerül lezárásra az M1 autópálya Győr felé vezető oldala az M1-M7 autópályák elválási csomópontjától egészen az M0-ig. A Győr felé tartó forgalom az M7 autópályán, valamint az M0 autóúton keresztül érheti el az M1-et.

A munkavégzés ideje alatt az M1 Törökbálinti csomópontjában, a 14-es kilométernél sem lehet majd az autópályára Győr irányában felhajtani. Kerülni az 1-es főúton, felhajtani az M0-M1 csomópontjában lehetséges. Azok, akik ezt a csomópontot Budapest felől kívánják megközelíteni, szintén az M7-M0 útvonalon tudják azt elérni. A Törökbálinti csomópontban Budapest felé a felhajtás, valamint az M1 autópálya forgalma Budapest felé zavartalan lesz.

Forrás: nol.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes