Lezárják a Margit hidat

A befejező stádiumához érkezik a Margit híd felújítása. Ekkor a hídszerkezet hosszanti összehegesztését végzik, emiatt a közösségi közlekedést letiltják a hídról. Íme a forgalmi változások!

title3

Első ütemben október 8-án 21 órakor zárják le a hidat, amely 11-én vasárnapig tart, ekkor a villamosok, valamint a nappali és az éjszakai buszjáratok sem járnak. Péntek este 20:50-kor indul el az utolsó villamos, ami után a járatok csak az Oktogonig közlekednek. Az Oktogon és a Moszkva tér között autóbuszokkal lehet utazni, amelyek a Margit hidat elkerülve közlekednek, és megállnak a Batthyány téren a Markó utcánál, illetve a Roosevelt téren is. További megállója a Margit körúton, a Mechwart ligetnél és a Széna téren lesz. Felhívjuk Olvasóink figyelmét, hogy műszaki vélemények szerint a Lánchídra csak szóló buszok hajthatnak fel (hiába jár erre negyedóránként emeletes városnéző járat…), ezért, bár sűrűn járnak majd a pótlók, hatalmas tömegre kell számítani. Aki teheti, kerülje el a Nagykörút ezen részét! A Margit hidat érintő 91-191-291-es autóbuszcsalád szintén a Lánchídon jár, a Deák Ferenc tér érintésével érik el a Nyugati pályaudvart, erre jön a szóló kocsival közlekedő, sűrített 109-es is. A pótlóhoz hasonlóan mindegyik busz megáll a Batthyány téren és a Roosevelt téren, elősegítve a 2-es metró elérését.

margithid_20091007_02

Vágányrengeteg a Margit hídon. A villamosok már minden oldalát bejárták az átkelőnek, ma a kék daruskocsi helyén közlekednek. Hamarosan visszakerülhetnek középre

Szombaton és vasárnap a villamosok a Jászai Mari térig közlekednek, a buszok a Nyugati pályaudvarról indulnak.
Az éjszakai hálózat is módosul, a 906-os, a 923-as és a 931-es buszok a Lánchíd felé kerülnek, előbbi két járat sűrítve, szóló autóbuszokkal. A szokásos csatlakozást biztosítják, a Margit híd előtti szakaszon a megszokott rend szerint, míg a híd után a negyed órával korábban induló járatról lesz közvetlen átszállási lehetőség.

2032_20100604_4_margithid

Két hétvégén a budai oldalon nem lesz közlekedés

A Margit hidat a következő hétvégén is lezárják, ekkor a péntek esti és a hétvégi forgalmi rend változatlan, ahogy a gyalogos közlekedés is a megszokott rend szerint történik. A kerékpárosoknak továbbra is tolniuk kell a drótszamarukat.

FKU-933_M2_lanchid_060622

A nagykörúti villamos az ország egyik legforgalmasabb viszonylata, a napi több tízezer utas érdeke nem elég ahhoz, hogy a pótlóbusz, illetve a nem kevésbé kihasznált 906-os és 923-as buszok csuklós kocsival mehessenek a Lánchíd felé. Erre George Bush akkori amerikai elnök 2006-os látogatása volt csak elegendő indok

(Óvári Péter felvétele, a külön nem jelölt fotókat Kemsei Zoltán készítette)

A Margit híd felújításának harmadik üteme két hétig fog tartani. Október 24. és november 8. között a hídon csak a pótlóbuszok közlekedhetnek, a villamosok megosztva a két hídfőig járnak majd. A részletes forgalmi rendről a későbbiekben az IHO oldalain olvashatnak.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes