Letölthető a Boston Consulting által készített BKV-stratégia

A Fővárosi Önkormányzat az Európai Beruházási Bankkal megkötött hitelszerződésének feltételeként vállalta, hogy elkészíti a BKV Zrt. és a fővárosi tömegközlekedés hosszú távú működési és finanszírozási stratégiáját.

Mivel pénzügyi elemzők és a nemzetközi hitelminősítő intézetek is a fővárosi költségvetésben bizonytalanságot jelentő tényezőként tekintenek a vállalatra, a tanulmány elsősorban a BKV mostani lehetőségeit és a kitűzött, kiszámítható gazdálkodáshoz és működéshez vezető feltételeket veszi sorra.
A szakértők megvizsgálták a közösségi közlekedés Budapest életében betöltött szerepét, a BKV beruházási terveit, valamint a rendszer üzemeltetésének és fejlesztésének általános pénzügyi lehetőségeit. A dokumentum ezek alapján kijelöli a főváros mozgásterét, hogy miként alakíthatóak a budapesti közösségi közlekedés működési és finanszírozási feltételei hosszú távon is fenntarthatóvá. Az elemzés szolgált a kormány és a főváros között megkötött, a BKV-t kiszámítható költségvetési pályájára állító szerződés alapjául. Ennek köszönhetően kerültek a megállapodásba olyan kulcsfontosságú elemek, mint a felek közös megrendelő szervezetének létrehozása és a hatékonyságjavítás vállalati eszközei.

A Fővárosi Önkormányzat nyílt, több körös közbeszerzési eljárást követően bízta meg a Boston Consulting Groupot a tanulmány elkészítésével. A globális vezetési tanácsadó vállalat az üzleti stratégiák kidolgozásában piacvezető a világon. Az 1963-ban alapított BCG jelenleg 38 országban közel 70 irodával rendelkezik, a cég a világ minden régiójában és jelentős iparágában egyedülálló vállalati stratégia kidolgozásával és megvalósításával segíti ügyfeleit.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes