Lendületben az ipari és city logisztikai fejlesztések

Jó ütemben haladnak a WING Zrt. ipari és city-logisztikai fejlesztései. A sikerek alapja, hogy a WING olyan modern üzleti parkokat kínál, ahol egy helyen biztosított költséghatékony irodák, kereskedelmi egységek és modern raktárak bérlete.

A nyáron elkezdődött a Dél-Pesti Üzleti Park II építkezése, amely a Budapest első city-logisztikai központjaként ismert Dél-Pesti Üzleti Park (DÜP) folytatása. Az első ütem területeire a közelmúltban hosszútávú bérleti szerződést írt alá a Solvent Zrt. és az Arburg Hungária Kft., így a DÜP I 95%-os kihasználtsága mellett, az épülő DÜP II kihasználtsága, az év végi átadást megelőzően, már több mint 70%-os. Az East Gate Business Park (EGBP) a bérlői mozgások mellett továbbra is 100%-os kihasználtsággal működik.
Az elmúlt időszak ingatlanpiac változásai ellenére sem csökkent az érdeklődés Magyarország vezető ingatlanvállalkozása, a WING Zrt. logisztikai fejlesztései iránt. „Ipari és logisztikai fejlesztéseinkben, mint valamennyi projektünk során elsődleges szempont a bérlő vállalatok igényeinek maximális kiszolgálása. Az egyedi igényeket legteljesebb formában az ún. built-to-suit (BTS) épületeink tudják kiszolgálni. Ezek fejlesztésében a piacon vezető szerepet töltünk be, melyet az évtizednyi gyakorlat és az erős leányvállalati háttér alapoz meg.” – összegezte a projektek sikerét Mucsi György, a fejlesztő WING Zrt. ipari és logisztikai fejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese.
A DÜP II most megkötött bérleti szerződései is személyre szabott egyedi megoldásokat kínáló BTS fejlesztésekre szólnak. A DÜP II első ütemében felépülő 3 700 m2-es irodaházban írt alá szerződést a legnagyobb hazai olajmag feldolgozó Bunge Zrt., 1 200 m2 iroda és laborterület bérletére. A DÜP II irodaépületének másik nagy bérlője a Vilati Kft. Az épülő 4 400 m2-es csarnokban az élelmiszeripari adalékanyagokat és saját gyártású fűszerkészítményeket forgalmazó Solvent Zrt. 1 300 m2 területet, a műanyag fröccsöntő gépeket forgalmazó Arburg Hungária Kft. pedig 450 m2 területet bérel.
Az Arburg Hungária bérleti szerződése a DTZ közreműködésével jött létre. A DÜP II finanszírozó bankja a CIB Bank. A Dél-pesti Üzleti Park I és II teljes kiépítettségében közel 45 000 m2 raktár- és irodaterületen kínál bérleményeket parkosított környezetben. Raktárterület bérletére akár 500 m2 alatt is lehetőség van.
Az EGBP legfrissebb bérlője a Kedvezménypont Kft., 2 400 m2 raktárterületre és egy 550 m2-es irodaegység bérlésére szerződött, mely tranzakció az Eston International ingatlan-tanácsadó közreműködésének köszönhetően került megkötésre. A 2006-ben átadott Park igazi hiánypótló vállalkozás volt, és jelenleg is Budapest észak-keleti régiójának legnagyobb üzleti és logisztikai létesítményeként biztosít minőségi körülményeket az irodai, kereskedelmi és ipari tevékenységeket végző cégek számára. A nemrégiben megüresedett területek gyorsan bérlőkre találtak, a központ vonzó lokalizációja és komplex szolgáltatási kínálata több cégközpont betelepülését indította el. A központban 2008- óta olyan kulcsbérlők vannak jelen, mint a Philip Morris, a General Electric Hungary, a Lear Corporation, a Volánbusz vagy a Phoenix Pharma. Az EGBP finanszírozó bankja az Unicredit. A 36 hektáron elhelyezkedő üzleti park folytatásaként további 75 000 m2-nyi raktár és irodaterület megvalósítása lehetséges.

- Café PR -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes