Leállt a brüsszeli repülőtér

Spontán sztrájkba kezdtek a brüsszeli repülésirányítók. A munkabeszüntetést állítólag 24 órásra tervezik. A délutáni budapesti járatokat is törölték.

Felfüggesztették a járatok indítását és fogadását kedd kora délután a brüsszeli nemzetközi repülőtéren a repülésirányítók munkabeszüntetése miatt – jelentette be honlapján a légikikötő.

Sajtóértesülések szerint a légi sztrájk fő oka az, hogy az illetékesek a belga repülőterek között személyzet-átcsoportosítást terveznek.

A légikikötő közlése szerint nem tudni, mennyi ideig tart a szakszervezeti kezdeményezésre előzetes bejelentés nélkül indított akció. A szervezők 24 órás tiltakozásról tettek említést, de tárgyalás kezdődött ennek lerövidítéséről.

A honlap szerint az este érkező budapesti járatot is törölték.

Belga sajtójelentések szerint kedden 14 órától az ország teljes légterében szünetel a légi forgalom.
A Wizzair-járatokat indító és fogadó charleroi-i repülőtéren ugyancsak leállt a gépek indítása és fogadása, törölték a délutáni budapesti járatokat is.

Brüsszelben szerdán nemzetközi óriástüntetést tartanak az európai uniós tagországokban a nemzetközi gazdasági válság miatt bevezetett megszorítások elleni tiltakozásul.

Forrás: nol.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes