Lekéshetjük a csatlakozást Ferihegy leminősítése miatt

Minden európai, a schengeni övezeten belüli repülőtéren újra ellenőrzik a Ferihegyről induló utasokat a Budapest Airport (BA) biztonsági leminősítése miatt, írja a Népszabadság.

Ferihegy

Minden repülőtér szigorítással válaszolt a magyar repülőtér clear státuszának ideiglenes elvesztésére. Koppenhágában, Frankfurtban és Münchenben a nem EU-terminálra érkeznek a budapesti gépek. Az amszterdami járat a schengeni mólón marad, de az átszálló utasokat egy biztonsági átvilágítóhelyre viszik, mielőtt belépnének a clear övezetbe.

Prágában már az érkező gépnél kiválogatják az átszállás miatt ellenőrzésre szorulókat, a többi reptéren pedig olyan kapura érkezik majd a gép, amelytől haladva egyébként is útba esik az átvilágítás.

Az intézkedések kedvezőtlenek az utasok számára: az újbóli ellenőrzés miatt nő az átszállási idő, s a legrövidebb, 40 perces csatlakozások esetében előfordulhat, hogy azt az utas nem éri el. Bár a legtöbb cég egyelőre nem módosított a minimum átszállási időn, a KLM például már felhívja az utasai figyelmét arra: legalább 90 percre van szükség az amszterdami átszálláshoz, írja a Népszabadság.

A lap információi szerint egyébként a repülőtér üzemeltetőjének biztonsági szakemberei már számos biztonsági eljárást megváltoztattak, melyek a leminősítéshez vezettek

 

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes