Lean: új varázsige az iparban

Az ellátási lánc menedzsmenttel foglalkozó szakemberek jelentős része számít a lean szemlélet előretörésére – derült ki a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) egyik legutóbbi felméréséből.

A lean gondolkodásmód a Toyota autógyár menedzsment módszereiből alakult ki. Mára a veszteségek csökkentésére és a folyamatos fejlődésre fókuszáló szemlélet világszerte elterjedtté vált az üzleti életben. Magyarországon is egyre növekszik az érdeklődés a lean iránt, számos projekt indul gyártósorok, raktárak és irodai folyamatok karcsúsítására.

A lean növekvő jelentőségét mutatja, hogy az év legnagyobb ellátási lánc menedzsmenttel foglalkozó kongresszusán, november 11-én három szekció és egy kerekasztal-beszélgetés foglalkozik a témával. Az MLBKT Lean Tagozata által szervezett programokon kiderül, hogyan változtatja meg a lean az üzleti világot. A szekciót szponzoráló E-Con Group előadása például bepillantást nyújt egy száz fővel működő üzemi konyha folyamatainak karcsúsításába. Prezentál az Audi lean specialistája,valamint külön szekció tárgyalja a lean szervezetfejlesztési aspektusait. Elsősorban logisztikai, beszerzési, gyártástervező és HR-szakemberek részvételére számítanak a szervezők.

További információk a kongresszusról itt.

 

clip_image002

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes