Köztéri elektromos töltőállomást mutattak be Székesfehérváron

Az elektromos autók tankolására szolgáló elektromos töltőállomást mutatott be Székesfehérváron a TZ Elma Zrt. A magyar és bajor szakemberek által kifejlesztett kútnál egyszerre négy autót lehet feltölteni, s a berendezés alkalmas gyorstöltésre is.

A céget képviselő Bednár András tájékoztatása szerint a hagyományos töltéssel 6-8 óra alatt, míg gyorstöltéssel 2-2,5 óra alatt lehet teljesen feltölteni az elektromos autó "lelkét" az akkumulátort. A bemutatott, 12 kilowatt teljesítményű elektromos autó – az Elma 2 – egy töltéssel 110-120 kilométert képes megtenni, de volt rá példa, hogy 213 kilométernyi távolságra is eljutott egy tankolással.

Az elektromos autók számának növelése nagymértékben hozzájárulna a környezet védelméhez, egy elektromos meghajtású, óránként 110- 120 kilométeres sebességre képes gépkocsi ugyanis 12 ezer kilométer megtétele alatt 1,8 tonna széndioxid kibocsátásától mentesíti a környezetet – mondta el Bednár András.

A TZ Elma Zrt. célja, hogy belátható időn belül az ország valamennyi városában legyen legalább tíz, a környezetbarát közlekedést szolgáló töltőállomás. Székesfehérváron szeretnék mielőbb üzembe állítani az első állomást, arra Viniczai Tibor polgármesteri hatáskörben eljáró alpolgármester szerint várhatóan egy éven belül kerülhet sor.

A töltőállomást bemutató vállalkozás az elektromos autók gyártását is szorgalmazza, amivel közvetlenül 300, közvetve 3 ezer új munkahelyet tudnának teremteni. A kormány felkérte a céget a nemzeti elektromos közlekedés mobilitási stratégiájának kidolgozására, s a tervezet már a szakértők előtt van – mondta el Bednár András. (MTI)

 

Forrás: zoldtech.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes