Közös felelősségünk a közlekedésbiztonság – ülésezett a B.A.Z. megyei Balesetmegelőzési Bizottság

A Borsod-Abaúj-Zemplén (B.A.Z.) Megyei Baleset megelőzési Bizottság (MBB) december 6.-án tartotta éves beszámoló ülését, melyen a közlekedési szakemberek áttekintették és értékelték a megye közlekedésbiztonsági helyzetét – tájékoztatott a rendőrség.

Az ülésen a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberein túl megjelentek a közúti közlekedés biztonságáért felelős illetve abban érintett további szervek és szakemberek is. Többek között képviseltette magát a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Magyar Közút B.A.Z. Megyei Igazgatósága, a Magyar Autóklub Észak-Magyarországi Szervezete, a MÁV Zrt., a B.A.Z. Megyei Mentőszolgálat, a Megyei Polgárőr Szövetség, az Automotive Bt., valamint a Fogyatékkal Élő Emberek Társadalmi Szervezeteinek Regionális Szövetsége is.

Az éves beszámoló ülést megtisztelte jelenlétével Szádvári József r. alezredes, az Országos Baleset megelőzési Bizottság munkatársa is. Farkas József r. ezredes főkapitány-helyettes, rendészeti igazgató az MBB elnöke, Lasztóczi Péter r. alezredes a B.A.Z. MRFK Közlekedésrendészeti Osztály Vezetője, az MBB ügyvezető elnöke, valamint Dr. Lovassyné Németh Mária r. alezredes, az MBB titkára adtak tájékoztatást az elmúlt csaknem egy év főbb baleseti mutatóiról.

A tájékoztató során elhangzott: pozitív tendencia, hogy a személyi sérüléssel járó balesetek száma a „baleseti-csúcs"-nak számító 2005. év óta folyamatos csökkenést mutat. Sajnálatos azonban, hogy az idei év első tizenegy hónapjában – az egy évvel korábbihoz képest – a megyében valamelyest nőtt a halálos kimenetelű közlekedési balesetek száma. A konkrét esetek említése kapcsán kiemelték: a rendőrség fokozott figyelmet fordít a 3-as számú főút bizonyos veszélyeztetett útszakaszaira.
Az ülésen elhangzott még: számos, a baleset-megelőzést szolgáló kezdeményezést indítottak útjára közös erőfeszítéssel az MBB tagjai, melyek sikere közös érdekünk és felelősségünk. Az ülés végén az MBB tagjai egyhangú szavazással elnökké választották Kovács Béla r. alezredest a B.A.Z. MRFK közrendvédelmi és határrendészeti osztályának vezetőjét.

forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes