Közlekedésbiztonsági Konferencia – Akcióprogrammal

A „Hogyan tovább? Közlekedésbiztonság a Fehér Könyv után" című konferencián, november 30-án várhatóan aláírják a 2011-2013. évekre vonatkozó Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramot.

A Belügyminisztérium, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. 2010. november 30-án 10.00 órai kezdettel „Hogyan tovább? Közlekedésbiztonság a Fehér Könyv után" címmel közlekedésbiztonsági konferenciát rendez.
A rendezvény várhatóan az év – s egyben az ezredfordulót követő első évtized – utolsó nagyszabású közlekedésbiztonsági konferenciája. A konferencia megnyitójára és az azt követő előadásokra a Rendőrségi Igazgatási Központ Auditóriumában kerül sor (Budapest, XIII. ker. Teve u. 4-6.).

A tervek szerint a konferencián a belügyminiszter és a nemzeti fejlesztési miniszter is részt vesz, akik az általuk vezetett szaktárca jövőbeni közlekedésbiztonsági feladatairól tartanak előadást. A konferencia idejére várhatóan elkészül a következő három év közlekedésbiztonsági feladatait tartalmazó akcióprogram aláírásra előkészített változata. Ezért a konferencia programjának tervezetében kiemelt helyen szerepel, hogy a miniszteri előadásokat követően a két szaktárca vezetője a konferencia résztvevőinek és a média képviselőinek jelenlétében aláírja a „Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram 2011-2013" c. dokumentumot.

Konferencia

A szervezők a közúti közlekedésbiztonság fontosságának kihangsúlyozása érdekében a rendezvény fővédnöki tisztségének ellátására, valamint a konferencia megnyitására a felkérték Orbán Viktor miniszterelnököt.

A kormányzati szintű részvétel, továbbá az új akcióprogram életre hívása egyértelműen igazolja, hogy a közúti közlekedés biztonsága társadalmi szintű probléma. Annak ellenére, hogy az elmúlt évek célirányos beavatkozásainak köszönhetően Magyarországon a közúti közlekedésbiztonsága jelentősen javult – hiszen 2001. és 2009. között a közúti balesetben meghalt személyek száma több, mint 30 %-kal csökkent – hazánkat uniós viszonylatban még mindig az átlagosnál gyengébben teljesítő országok között tartják nyilván.

Napjainkban az ország útjain átlagosan félóránként történik egy-egy személyi sérülésessel járó közúti közlekedési baleset, s naponta átlagosan két-három személyt hiába várnak otthon, mert közúti tragédia áldozatává vált. Ezért nem lehet kérdéses, hogy a közúti közlekedés biztonságának javítása érdekében további intézkedésekre, kormányzati szintű beavatkozásokra, valamint az érintett szakterületek együttműködésére van szükség.
A „Hogyan tovább? Közlekedésbiztonság a Fehér Könyv után" konferencia többek között ezeknek a gondolatoknak a jegyében született.

Gégény István

További részletek: www.kti.hu/konferencia

forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes