Közel félmilliárd forintos fejlesztés a Borsod Volánnál

Megújul a Borsod Volán Zrt. kazincbarcikai állomása, emellett kialakítják, fejlesztik a társaság utastájékoztatási rendszerét is a miskolci, kazincbarcikai, ózdi, tiszaújvárosi, mezőkövesdi, encsi és edelényi autóbusz-állomásokon, a projekt összesen 455,9 millió forintba kerül – jelentette be a Borsod Volán Zrt. vezérigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Forgalom

Sárközi György közölte: a projekt 395,1 millió forint állami és európai uniós támogatással 2012 közepéig valósul meg. A beruházás első szakaszában a kazincbarcikai autóbusz-állomás bővítése és épületrekonstrukciója zajlik ez év augusztus 10-től.

A fejlesztés a jövőben a Borsod Volán többi saját tulajdonú autóbusz-állomását is érinti (Miskolc, Kazincbarcika, Ózd, Tiszaújváros, Mezőkövesd, Edelény és Encs), a második szakaszban alakítják ki a komplett, korszerű utas-tájékoztatási rendszert.

A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy a közlekedési vállalat 2009-ben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Észak-Magyarországi Operatív Program keretében közzétett felhívására nyújtotta be pályázatát "Menetrend szerinti közösségi közlekedés logisztikai és információ technológiai (IT) fejlesztése a Borsod Volán Zrt-nél" címmel.

Hangsúlyozta: a közösségi közlekedésben is elengedhetetlen a fejlesztés, amely az épített infrastruktúra javításával kell, hogy megvalósuljon. A közlekedési társaságnál – hasonlóan az egyéni közlekedéshez – egyre inkább előteret kell kapniuk a korszerű telematikai megoldásoknak, például a GPS-nek, amely a buszok esetében nem elsősorban útvonalkeresést, irányt jelent, hanem az utazóközönség valós tájékoztatását szolgálja.

Demeter Péter területi igazgató kifejtette: a barcikai csaknem 150 millió forintos beruházás során akadálymentesen megközelíthető utasvárót, büfét és pénztárakat alakítanak ki. Emellett négy új irodahelyiség, belső korszerűsítés, hőszigetelés, homlokzati rekonstrukció, nyílászáró csere és új utcabútorok is szerepelnek a felújítás terveiben.

Hozzátette: a projekt további részében kialakítják a komplett, korszerű utas-tájékoztatási rendszert, amely lefedi az indító fedett és nyitott kocsi állásokat, fedett peronokat és várótermeket. Az infokommunikációs fejlesztés egyébként szorosan kapcsolódik az utas-tájékoztatási fejlesztéseikhez, ennek egyik eszköze az az SOS információs oszlop (Észak-Magyarországi Oktatási és Közlekedésfejlesztési Kft. fejlesztése), amelynek segítségével megkönnyíthetik a segítséggel élők napi utazását.

Arról is beszámolt, hogy a Borsod Volán Zrt. a projekten belül 90 autóbuszán telepít GPS alapú járműkövető és fedélzeti rendszert, amely pontos információt szolgáltat a jármű időbeni és térbeni mozgásáról. A fejlesztés illeszkedik az elektronikus bérletkártyák bevezetésére irányuló projekthez – fűzte hozzá.

Megjegyezte: a Borsod Volán a második legnagyobb közösségi közlekedést ellátó társaság az országban, 513 autóbusszal 356 települést érintenek és több mint 4 ezer járatot indítanak évente, az utasszám eléri az 55 milliót.

Forrás: MTI/Menedzsment Fórum

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes