Készül az M86-os gyorsforgalmi út újabb szakasza

Újabb szakaszon újítják fel az M86-os utat Szombathely és Vát között. A gyorsforgalmi paraméterekkel készülő utat a tervek szerint 2011 késő őszén fejezik be. A projekt pénzügyi forrásait 85 százalékban az Európai Unió, 15 százalékban pedig a hazai társfinanszírozás biztosítja – közölte pénteken a Nemzeti Infrastruktúra – fejlesztő (NIF) Zrt.

Szombathely és Vát között a 6,2 kilométeren új nyomvonalon, 3 kilométeren pedig melléépítéssel kétszer két sávos utat alakítanak ki. A 9,2 kilométer hosszú útszakasz gyorsforgalmi paraméterekkel épül meg – áll a társaság honlapján is szereplő közleményen.

A beruházás részeként 18 közúti és vízépítési műtárgyat, egy új külön szintű „fél lóhere” típusú csomópontot és egy további külön szintű csomópontot alakítanak ki. A felújított útszakasz burkolata a korszerűsítés után 11,5 tonna tengelyterhelésű járművek közlekedésére is alkalmas lesz.

Az útszakasz elkészültével újabb "mozaikdarabot" illesztenek az M86 gyorsforgalmi út nyomvonalára – fogalmazott Loppert Dániel, a beruházó kommunikációs vezetője, aki szerint a beruházás révén gyorsul és biztonságosabb lesz a térség közlekedése, és növekszik a régió versenyképessége is.

A NIF Zrt. közbeszerzéssel választotta ki a kivitelező NVE Szombathely ’86 Konzorciumot, amelyet a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. és az Euroaszfalt Kft. alkot. A projekt a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) részeként valósul meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával. A támogatás aránya 100 százalék, összege bruttó 11,636 milliárd forint, amely magában foglalja az előkészítési és a kivitelezési projektet is.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes