Késés miatt eredménytelen az M43-as üzemeltetési tendere

A munkálatok késedelme miatt a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ eredménytelennek nyilvánította az M43 autópálya Szeged-Makó-Csanádpalota/Nagylak közötti szakaszának közútkezelésére kiírt gyorsított tárgyalásos közbeszerzést – a hirdetmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az 57,7 kilométer hosszú autópálya szakaszt a nyertesnek 2018. május 15-ig kellett volna üzemeltetnie.
A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium – mint az ajánlatkérő irányító szerve, továbbá mint a beszerzés forrását biztosító Útpénztár fejezeti kezelésű előirányzat felett rendelkező szervezet – 2010. április 20-án levelet küldött a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnak. Ebben közölte, hogy az ajánlattételi határidő lejártát követően felmerülő lényeges körülményekre tekintettel az eljárás eredménytelen. A körülmények változása miatt ugyanis az eljárás megindításakor kitűzött cél nem valósítható meg.

Az ajánlattételi határidő lejártát követően felmerült lényeges körülmények közé tartozik az, hogy az üzemeltetési feladatok ellátási központjának – az üzemmérnökségnek – az építése legalább másfél évet késik. Bizonytalan az is, hogy mikor kezdhető meg a Tisza-híd üzembe állítása, késik továbbá a kéthalmi pihenő építése.

Forrás: MTI/Menedzsment Fórum

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes