KSH: Szeptemberben lassult az ipari termelés növekedése

Szeptemberben 0,5 százalékkal nőtt az ipari termelés szezonálisan és munkanap-tényezővel kiigazítva az augusztusi 2,2 százalékos növekedést követően – jelentette előzetes adatok alapján pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az egy évvel korábbival összevetve szeptemberi kibocsátás volumene munkanap hatástól megtisztítva és kiigazítatlan adatok szerint is egyaránt 10,9 százalékkal nőtt. Augusztusban az ipari termelés munkanap hatástól megtisztított éves növekedése 14,9, a kiigazítatlan adatok szerint 17,6 százalékos volt s ezzel tíz éves rekordot döntött meg.

Az idei első három negyedévben az ipari termelés 10,2 százalékkal nőtt 2009 azonos időszakához képest.

A múlt év egészében az ipari termelés 17,8 százalékkal csökkent. A termelés volumene 2009 szeptemberében munkanap tényezővel kiigazítva 14,7 százalékkal maradt el az előző évitől. Ugyanakkor az előző hónaphoz képest 4,5 százalékos növekedést mutatott.

Az idei évben, a februári és júliusi enyhébb visszaeséstől eltekintve, minden hónapban nőtt az ipari termelés az előző hónaphoz képest. Havi összehasonlításban a legmagasabb növekedést május hozta (5,4 százalék).

Éves összehasonlításban az idén eddig minden hónap az ipari termelés növekedését mutatta, míg a munkanap-tényezővel kiigazított adatok tavaly egyetlen hónapban sem jeleztek növekedést és a kiigazítatlan mutató is egyedül decemberben jelzett szerény, 1,4 százalékos növekedést az egy évvel korábbi 19,3 százalékkal visszaesett bázison.

A KSH az ipari termelés 2010 augusztusi részletes adatait november 12-én teszi közzé.

forrás: nol.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes