KSH: stagnáló munkanélküliség

Az idén február-áprilisban a munkanélküliek létszáma 496 ezer fő volt, ami az egy évvel korábbihoz hasonló, 11,5 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán, hozzátéve, hogy a férfiak munkanélküliségi rátája az előző évhez képest nem változott, a nőké 0,4 százalékponttal emelkedett.

    A munkanélküliek 496 ezer fős létszáma 15 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A munkanélküliségi ráta 11,5 százalékos értéke 0,1 százalékponttal haladta meg az egy évvel ezelőttit (a változás a mintavételi hibahatáron belüli) – áll a KSH közleményében.
    Az idén február-áprilisban a 15-74 éves férfi népességből 270 ezren voltak munkanélküliek, lényegében ugyanannyian, mint 2011 azonos időszakában, s ezzel az értékkel munkanélküliségi rátájuk sem változott, 11,6 százalékos.
    A munkanélküli nők száma 226 ezer fő volt, ami 0,4 százalékponttal magasabb, 11,4 százalékos munkanélküliség rátát eredményezett.
    A munkanélküliek 15,5 százaléka a munkaerőpiacon csak kis létszámban jelenlévő 15-24 éves korosztályból került ki. A korcsoport 27,3 százalékos munkanélküliségi rátája 1,4 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbinál.
    A KSH tájékoztatása szerint a 25-54 évesek, azaz a legjobb munkavállalási korúak munkanélküliségi rátája 10,7 százalékos volt, egy év alatt lényegében nem változott.
    A munkanélküliek 45,7 százaléka egy éve, vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 17,8 hónap volt.
    A munkanélküliség kezelésére szolgáló eszközrendszer működtetésére és értékelésére kialakított adminisztratív nyilvántartásból származó adatok szerint 2012. április végén 554,5 ezer volt a nyilvántartott álláskeresők összlétszáma, ez 9,4 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest – közölte a KSH.

Forrás: MTI/KSH

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes