Környezetbarát vonatok Ausztriának

Siemens és az osztrák szövetségi vasúttársaság (ÖBB) megállapodásának tárgya maximum 200 regionális vasúti szerelvény leszállítása a következő öt év során

A Desiro ML típusú motorvonatokat ebben az időszakban a szükségletnek megfelelően hívhatja le az ÖBB a keret-kontingensből. A keretmegállapodás a megrendelt vonatok karbantartására szóló opciót is tartalmaz. Minden szállítás és szolgáltatás igénybevétele esetén a szerződés teljes értéke kereken egy milliárd euró. A szerelvényeket a Siemens bécsi vagy krefeldi üzemében fogják gyártani. Az ÖBB-nek módja van a megállapodást 2015-ön túlra meghosszabbítani.

Ez az egyik legnagyobb, villamos meghajtású regionális vonatokra szóló megrendelés Európában. Az ÖBB-nek szánt Desiro vonatok 160 km/ó csúcssebességet érhetnek el, és Ausztriában valamint Németországban fognak közlekedni. Legutóbb a belga állami vasúttársaság rendelt ebből a típusból; szám szerint 300 darabot.

A Desiro ML motorvonatok rugalmas és megbízható járművek, amelyek a kocsik ún. self-contained koncepciójának köszönhetően egyedi igények szerint és gyorsan adaptálhatók a mindenkori utasszámhoz, azaz hosszabb-rövidebb szerelvényekké állíthatók össze, ill. azok részekre szedhetők szét. A vonatok a tökéletesített meghajtás révén, amelynek energiafogyasztása ez előd-modellekhez képest is tovább csökkent, különösen környezetbarátak. A kocsik design-ja is környezet-kompatibilis anyagokat vett alapul, például a festés és a belső berendezés tekintetében.

Az ÖBB a Desiro ML alapjárműként a háromkocsis szerelvényt specifikálta, amely másodosztályon 217 ülőhellyel rendelkezik. Ennek számos felszereltségi változata van, miáltal a városi (S-Bahn) és regionális forgalom legkülönbözőbb üzemi követelményei is kielégíthetők. A megrendelő ÖBB igazgatóságának nevében Werner Kovarik kijelentette, hogy a Siemens objektív tender-eljárás keretében nyerte el a megbízatást. A döntő szempont egyrészt a megajánlott Desiro ML kitűnő ár/teljesítmény-mutatója volt, másrészt az, hogy a típus teljességgel megfelel a németországi Werdenfels vasúti hálózatban való közlekedés feltételeinek, aminek jogáért az ÖBB ezzel a típussal pályázott. A Desiro ML, úgymond, „több mint kielégíti az ügyfelek igényeit sebesség és kényelem tekintetében“.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes