Közös úton a Daimler és a Bosch

Újabb két, a saját szakterületén élen járó cég hozott stratégiai döntést arról, hogy az egyre szélesedő körben támogatott elektromos járművek motorjának fejlesztése és gyártása érdekében egyesítik kompetenciáikat.

A Daimler AG és a Robert Bosch GmbH között lezárultak a tárgyalások és aláírták az 50-50 százalékos tulajdoni hányaddal megalakuló vegyes vállalatról szóló együttműködésüket. Az egyezményre a trösztellenes hatóságoknak kell még rámondaniuk a végső áldást. Ha ez is meg lesz, a két fél rövidesen tető alá hozhatja az EM-motive Gmbh. névre keresztelt vállalatot. Az új cégben nem mást, mint elektromos járművekbe szánt elektromos motorokat (vontatómotorokat) fognak fejleszteni és gyártani. A vállalat vezetését és gyártó központját Hildesheimben fogják felállítani, a mérnöki központ pedig az anyavállalatok központjához, Stuttgarthoz közel kap majd helyet. Már az idei év végén néhány száz fővel tervezik elindítani a munkát, a cég vezetését pedig két egyenlő rangú, a két anyacégből delegált egy-egy igazgató fogja ellátni.

elektromos motor a Bosch gyárában

Professzor Dr. Herbert Kohler, a Daimler AG. egyik alelnöke és ügyvezetője úgy nyilatkozott: „A lítium-ion akkumulátorokhoz hasonlóan az elektromos motor az elektromos járműveink egyik kulcseleme. Kiemelt jelentőségű, hogy a kompetenciánkat ezen a területen fenntartsuk Németországban. A Bosch-sal, mint régi partnerrel állunk össze erőink egyesítésének érdekében és biztosak vagyunk benne, hogy ez a lépés kiemelkedő eredményekhez fog vezetni.”

Wolf-Henning Scheider, a Robert Bosch GmbH igazgatósági tagja elmondta: „Ez a szövetség egy beruházás az európai autóipar jövőjének biztosításába. Egyben tökéletes kiegészítése az elektromos motor kínálatunknak, valamennyi vásárlónk számára.”

A Daimler és a Bosch együttműködésének célja, hogy kompetenciáikat összevonva kiaknázzák a szinergiákat, ennek eredményeként pedig felgyorsítsák az elektromos, üzemanyagcellás, és hibrid járművekben használt prémium vontatómotorok fejlesztését. Az előkészítő intézkedések a közös vállalat megalapításához már megkezdődtek, a motorok gyártásának elindulása pedig már 2012 elején esedékes. Az elektromos motorokat ugyancsak ettől az évtől kezdődően már az elektromos meghajtású Mercedes-Benz és smart modellekben fogják alkalmazni. A sort a smart fortwo electric drive-val nyitják, amit várhatóan 2012 elején már értékesíteni is fognak.

 

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes