Közös horvát-magyar ipari park létrehozásán dolgoznak

A horvátországi Goricannal közös ipari park létrehozásán dolgozik a dél-zalai település. A projekt előkészítése nemrég befejeződött, a tegnapi összejövetelen a folytatásról is szó esett.

Mint azt Tislér István, Tótszerdahely polgármestere elmondta: a közös ipari park létrehozásának előkészítése az elmúlt évben indult, a tervek, illetve egyéb dokumentumok elkészítéséhez közel 193 ezer eurós támogatást kapott a két település. Ebből az összegből mindkét önkormányzat elkészíttette a saját tulajdonú ipari parki területekre vonatkozó közművek – víz, gáz, elektromos vezetékek, utak – terveit, továbbá elkészültek a beruházást alátámasztó megvalósíthatósági tanulmányok is. Emellett a két település közös gazdaságfejlesztő workshopokat is szervezett a térség magyar és horvát vállalkozói számára, amelyeken a két ország támogatáspolitikájáról, a vállalkozók forráshoz jutásának lehetőségeiről, a térség foglalkoztatási adottságairól is szó esett.

Tislér István hozzátette: az ipari parkban már a víz és a csatornahálózat is kiépítésre került, sőt egy 5,5 hektáros területet már értékesítettek egy szlovén cégnek. A fennmaradó közel 7 hektáros területre viszont további befektetőket várnak. Az ipari park kialakításához persze további pályázati forrásra is szükség van, ezt a 2014 után megnyíló keretből tervezi megvalósítani a két település.

forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes