Középpontban a záhonyi forgalom növelése

Mozgalmas időszakot zárt a magyar közlekedésdiplomácia. Miközben Fellegi Tamás miniszter Kínában tárgyalt, Schváb Zoltán közlekedési helyettes államtitkár vezetésével küldöttség járt Kazahsztánban. Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár áprilisi tárgyalásait folytatva Schváb Zoltán mostani látogatása és részvétele a transz-eurázsiai nemzetközi konferencián tovább erősítette a magyar-kazah közlekedési, elsősorban vasúti együttműködés lehetőségeit.

A helyettes államtitkár hazaérkezése után úgy nyilatkozott a Magyar Közlekedésnek, hogy sikeres tárgyalásaiknak megfelelően a közeljövőben jelentős mértékben növekedhet a záhonyi forgalom. A látogatáson részt vett Mosóczi László, a HUNGRAIL elnöke, Dávid Ilona, a GYSEV elnök-vezérigazgatója és Kőrös Norbert, a GYSEV Cargo vezérigazgatója is.

A vasúti tranzitlehetőségek hasznosítása szerepelt a tárgyalások középpontjában. Schváb Zoltánhelyettes államtitkár hangsúlyozta: adottságaik révén mindkét ország részére rendkívül fontos, hogy szerepük legyen az Ázsiából érkező áruk Dél-Európába, valamint a balkáni térség országaiba történő továbbításában. A záhonyi átrakón keresztül történő szállítás hozzájárulhat a két kontinens közötti vasúti árufuvarozás növeléséhez, valamint a közlekedési ágazatok közötti munkamegosztáson belül a vasúti részarány előnyös módosításához. Ezt a célt szolgálja a Záhony–Horgas közötti vasúti árufuvarozási folyosó létrehozása is.

További részletek >

Forrás: Magyarközlekedés

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes