Kovács Imre újabb három évig az RCH CEO-ja

További három évvel meghosszabbították Kovács Imre CEO-ként való megbízatását a Rail Cargo Hungaria Zrt.-nél. A társaság Igazgatóságának elnöki tisztjét is betöltő szakember tíz éve megszakítás nélkül vezeti az országos lefedettséget biztosító vasúttársaságot.

Kovács Imre 2002 végén a GYSEV-től igazolt át a MÁV-hoz, ahol 2003-ban létrehozta és vezette annak Árufuvarozási Üzletágát. Irányította a tevékenység eredményessé tételét, majd a 2006-ban alapított jogutód MÁV Cargo Zrt. vezérigazgatójaként felkészítette a társaságot a privatizációra. A vállalat 2008-ban az európai vasút eddigi legnagyobb értékű privatizációs bevételét hozó tranzakció keretében kelt el. A későbbiekben Rail Cargo Hungaria Zrt.-re átnevezett társaságot az új tulajdonos Kovács Imre vezetésével modernizálta és átszervezte.

A gazdasági válság miatt átmenetileg veszteségesen működő cég az új árukezelési eljárások, informatikai fejlesztések bevezetése, az önálló mozdonyflotta létrehozása és a működés optimalizálása eredményként 2012-ben már nyereségessé vált. Kovács Imre Clemens Försttel, a Rail Cargo Hungaria CFO-jával közösen a Rail Cargo Hungaria Zrt. mellett irányítja a Rail Cargo Carrier Kft.-t is, amellyel erősíti a Rail Cargo Group délkelet-európai piaci jelenlétét.

forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes