Kortárs dizájn raktárkapun

Sikerrel zárult az önkiszolgáló miniraktárakat működtető Euro Mini Storage és a MOME line – design műhely rendhagyó művészeti pályázata. Az Euro Mini a fiatal tehetségeket támogató street art napján a döntős hallgatók hét, egyenként hat négyzetméteres raktárkaput festettek ki. Az eseményen kiválasztották a három legjobb pályázót is.

image 

Az Euro Mini Storage és a MOME line – design műhely május közepén kiírt alkotói pályázatára a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem volt és jelenlegi diákjai több mint ötven művel neveztek. A hét megvalósult, döntőbe jutott terv közül az Euro Mini Storage három pályamunkát ösztöndíjjal jutalmaz. A nagyméretű, az utcára néző kapukra festett művek készítőinek mindegyike további megjelenési lehetőséget is kap majd.

Danu M. Temelie, az Euro Mini Storage ügyvezető igazgatója elmondta: "Fontosnak tartjuk, hogy a feltörekvő művészgeneráció, a fiatal magyar dizájn a megszokott kereteken kívül, a városi térben is bemutatkozhasson, így mindenki számára elérhető legyen. Pályázatunkkal tehát a tehetségek támogatása mellett a művészet mindennapi életünkben betöltött közösségformáló szerepét is szeretnénk erősíteni."

A hallgatókat segítő MOME line – design műhely és a miniraktárkat bérbeadó cég által kiválasztott hét versenyművet csütörtök estétől bárki megtekintheti az Euro Mini a forgalmas M5-ös autópálya budapesti kivezető szakaszánál álló épületének nagyméretű raktárkapuin.

Az Euro Mini Storage pályázatának döntősei:

Egyed Gábor: Csókolózó pár
Ferth Tímea: Az őrzők
Gyúró Mónika, Nógrádi Nelli, Papp Laura: Kaput áttörő elefánt logóval
Mlinarics Máté: Szem
Molnár Zoé: Tornádó
Orosz Richárd: Bújós
Szűcs Krisztina: Fej

Díjazottak:
I. díj (80 000 Ft.): Ferth Tímea: Az őrzők
II. díj (60 000 Ft): Mlinarics Máté: Szem
III. díj (40 000 Ft): Orosz Richárd: Bújós

A zsűri külön elismerését kapta:
Farkas Zsófia: Macska

 

Forrás: epulettar.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes