Öko-intézménnyé alakulhat MÜTF – ez az új rektor terve

 

 

 

 

Hajtó János, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány volt elnöke vezeti augusztus 1-től a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláját (MÜTF) – olvasható az Edupress közleményében.

Kandikó József leköszönő rektor immár 18 éve irányította az intézményt. Hajtó János évtizedekig az Edinburgh-i Egyetem kutatója és professzora volt, jelenlegi tervei között szerepel, hogy négy éven belül az egykor 96 fővel induló tatabányai főiskola az ország első öko-egyetemévé szerveződjön.

A változások már egy jó éve megkezdődtek, mikor a főiskola a megújuló energiák használatát és az öko-tudatos irányvonalat választotta a jövő útjának. Az egyetlen öko-főiskolaként magyar fejlesztésű szélkereket, valamint napkohót szereltek fel az iskola épületére, amely meleg vizet és fűtést is szolgáltat. Az öko-szemléletet a képzésekbe is beépítik, például választható lesz a fenntartható fejlődés szakirány, illetve energia-műhelyükben végezhetnek szakmai gyakorlatot a diákok.

Kandikó József indította el az átalakulást, a rektor az iskola alapítása óta vezette az intézményt és nyugdíjba vonulásával sem tűnik el annak életéből.
Kandikó József, a Magyar Marketing Szövetség alapító tagja marketing szakemberként országosan elismert, 2006 óta cikkeket ír a marketing legmodernebb eszközeiről, a költségekkel való hatékony gazdálkodásról, amelyet oktat is.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes