Kínai tőke: egyre többen érdeklődnek

Budapest – Magyarország európai hídfőállásul szolgálhat a kínai befektetői csoportok számára.

Budapesten nyitja meg első külföldi irodáját a kínai befektetési ügynökség, a China Investment Promotion Agency, ami azt jelzi, hogy a kínai tőke Magyarországot kívánja afféle hídfőállásként használni arra, hogy megvesse a lábát Európában. Számos érv szól hazánk mellett: a már itt tartózkodó kínai kolónia, a gyerekeik számára létrehozott kínai-magyarkéttannyelvű iskola, és hogy innen gyakorlatilag Európa bármely pontja pár óra alatt elérhető.

A kínai érdeklődést jelzi, hogy már 2005-ben megindultak a tárgyalások a taszári légibázis hasznosítása ügyében, ahol kínai kereskedők európai elosztó és raktárbázisát kívánták megteremteni. Azonban nemcsak a kereskedők jönnének, a Huawei Technologies például legnagyobb európai gyártóbázisát Pécsett és Komáromban telepíti, ahol 700 főnek adnak munkát az üzemek. Mint megtudtuk, bár számos kínai csoporttal folynak a tárgyalások, a megvalósuláshoz vélhetően a Tiens-csoport aláírás előtt álló magyarországi projektje áll a legközelebb. A táplálékkiegészítőket, egészségügyi termékeket, kozmetikumokat MLM-rendszerben forgalmazó cég itt építené fel gyártóüzemét és logisztikai központját. A 30-50 millió dolláros beruházás a tervek szerint három ütemben valósul meg.

- boon -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes