Költségoptimalizálás, együttműködés, csökkenő raktárkészletek

A logisztikai és beszerzési szakemberek szerint a válság a vállalati költségek csökkentése és optimalizálása mellett együttműködésre kényszerítette a szakmát. A MLBKT nyereményjátékán több mint százan osztották meg a társasággal az elmúlt időszakban szerzett tapasztalataikat.

A válaszadók 19 százaléka szerint a recesszióból való kilábalás kulcsa a költséghatékonyságnövelése volt. A raktárkészletek csökkentése mellett a logisztikai kontrolling és a kockázatkezelésszerepe erősödött. Minden tizedik válaszadó említette, hogy körültekintőbb ugyanakkor rugalmasabb üzletkötések jellemezték az elmúlt hónapokat. A szervezetek közötti együttműködések és apartnerkapcsolatok fontosságát is sokan említették a sikertényezők között.

A felmérésben kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyen trendek erősödésére számítanak az ellátási láncokkal foglalkozó szakemberek a következő öt évben. A válaszadók véleménye ebben a kérdésben jelentősen megoszlott; négy téma – egyaránt 9,5 százaléknyi szavazattal – végzett dobogós helyen. Akészletgazdálkodás, a lean logisztika, az elektronikus kereskedelem és a fenntarthatósági szempontok erősödésére számítanak leginkább a válaszadók.

A következő évek meghatározó tényezői között az együttműködések előtérbe kerülése és a további költségcsökkentő megoldások mellett többen említették a jövő technológiai és informatikaifejlesztéseit is. Erősen megoszlottak viszont a vélemények arról, hogy a jövőben a kiszervezés vagy a beszervezés lesz-e a vezető trend. A kisebb vállalatok inkább a szolgáltatási paletta bővítésében látják a jövőt, míg a nagyobbak a profiltisztítást tűzték zászlójukra.

Forrás: mlbkt.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes