Kivitelezői pályázat a Záhony környéki vasúti hálózat felújítására

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a kivitelezői pályázatot a Záhony környéki széles nyomtávú vasúti hálózat felújításának első beruházási ütemére kedden – közölte Fazekas Orsolya, a szervezet kommunikációs vezetője.

Az első ütemben a Záhony és Tuzsér, a Tuzsér és Eperjeske rendező pályaudvar, valamint az Eperjeske rendező pályaudvar és Tornyospálca átrakóállomás közötti vonalszakaszt korszerűsítik. A munkálatok a MÁV Zrt. tájékoztatása szerint tavasz végén, nyár elején kezdődnek meg.

A beruházás második részében a magyar-ukrán határ és Záhony, valamint az Eperjeske rendező pályaudvar közötti pályaszakaszokat, továbbá a Tuzsér és Komoró, illetve a Záhony és Eperjeske közötti vonalszakaszt újítják fel. Emellett Komoró állomás vasúti biztosító berendezéseit is modernizálják.

A második építési ütemre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. később írja ki a kivitelezői pályázatot. Az együttesen 20,5 milliárd forint értékű vasúti beruházás 2010. végére készül el, s része a záhonyi térség komplex gazdaságfejlesztési programjának. Az Új Magyarország Fejlesztési terv keretében zömmel európai uniós forrásból megvalósuló program teljes beruházási költsége 32,5 milliárd forint. A nagyarányú fejlesztés e héten a Tuzsér, 4-es főút és tuzséri vasútállomás közötti út építésével kezdődik, s négy hónapon belül indul a többi projekt megvalósítása is. Az érintett 16 településen összesen 1.400 hektáros ipari területet, köztük Fényeslitke és Komoró között egy ipari és logisztikai parkot alakítanak ki. A betelepülő cégek tizenhét, összesen 4,4 milliárd forint értékű fejlesztésbe kezdenek. Kiépül a térség településeket elkerülő közúti hálózata a teherforgalomhoz, illetve a széles és normál nyomtávú vasúti hálózat is adott lesz a döntően Kínából érkező áruk fogadásához.

- MTI -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes