Kivásárolja Győr az ipari parkból tulajdonostársát

Kivásárolja az eddigi többségi tulajdonost a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft.-ből a győri városüzemeltetési társaság – jelentette be az eladó és a vevő képviselője hétfőn közös sajtótájékoztatón, Győrben.

    Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: 310 ezer euróért vették meg az ausztriai székhelyű IPG Industriepark Győr Projektierungs GmbH 60 százalékos tulajdonrészét a 175 hektáros, kilenctized részben korábban már értékesített létesítményben.
    Hozzátette: terveik szerint iparipark-fejlesztő tevékenységüket a jövőben létesítmény- és csarnoküzemeltetéssel bővítik.
    Ez utóbbival kapcsolatban azt közölte: ha lehetősége lesz, a társaság szeretne pályázni az Audi e térségbe tervezett logisztikai parkjának üzemeltetésére is, de már meglévő létesítmények működtetésében is gondolkodnak.
    Török Béla, a projektből 22 évi együttműködés után kiszálló IPG Industriepark Győr Projektierungs GmbH felügyelőbizottságának elnöke az MTI érdeklődésére elmondta: az induláskor a város a területet, ők pedig 60 millió schillinget vittek a közös cégbe; a korábbi területértékesítésekkel az apport többszörösét vették ki az ipari parkból.
    "Győr város kimondott kívánsága volt ezt az üzletrészt átvenni, de eddig nem tudtunk megegyezni az árban" – fogalmazott, hozzátéve, hogy 2008-ban is volt egy sikertelen tárgyalási menet, majd a válság miatt jegelték a kérdést. Közlése szerint az eladásból származó bevételt az IPG ausztriai és olaszországi befektetéseibe helyezik ki.
    Az eseményen elhangzott: a győri ipari parkban jelenleg 104 önálló telephely van, ebből 85-be már beköltözött valamelyik cég. A létesítményben működő vállalatok és azok kiszolgálása összesen mintegy ötezer embernek adk munkát.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes