Kiosztották az Ipari Parkok Versenyképességi Díját

Kiosztották az idén első alkalommal odaítélt Ipari Parkok Versenyképességi Díját kedden, a kiírásra 7 pályamű érkezett, közülük a fődíjat az értékeléskor a legtöbb pontot szerzett Mátrai Erőmű Ipari Park kapta.

Kiosztották az Ipari Parkok Versenyképességi Díját

 

A díj elnyerésére szóló pályázatot az Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesület (IPE) hirdette meg az Iparfejlesztési Közalapítvány szakma támogatásával az ipari parkok vonzóvá tétele mellett a versenyképesség erősítésére. A budapesti eseményen a kiemelt kategóriákban a minőségi elkötelezettségért díjat a Batta Ipari Park, a szociális érzékenységért és társadalmi szerepvállalásért a Pápai Ipari Park, a környezet iránti elkötelezettségért pedig a Karcagi Ipar Park vehette át.

Lenner Áron, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára, a díj fővédnöke az átadó ünnepségen hangsúlyozta: az elismerés erősíti a szaktárca törekvését, hogy az ipari parkok versenyképes gazdasági egységként tudjanak működni. Fekete Roland, az IPE elnöke hangsúlyozta, hogy az egyesület szemléletváltás szeretne elérni a cégeknél, fontosnak tartják elősegíteni a kooperációt, és minőségi szolgáltatást kívánnak nyújtani. Tüske Rita, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője, az Ipari Park Tanács titkárságát is adó szervezet irányítója elmondta, hogy jövő évtől ipari park portált hoznak létre magyar és angol nyelven. A portálon a magyar ipari parkokról szerepelnek majd információk, és felületet biztosítanak az ipari parkok bemutatkozására.

NGM szerint az ipari parkok több mint tízéves történetük során szervesen beépültek a magyar gazdaságba, 2011-ben a 179 ipari parkba betelepült 4028 vállalkozás együttes árbevétele meghaladta a 9292 milliárd forintot, s átlagosan 33 százalék exportarányt értek el. Az 1997-es indulás óta a cégek együttesen 3366 milliárd forint beruházást valósítottak meg az ipari parkokban, és 2011-ben több mint 187 ezer főnek adtak munkát. Az ünnepségen oklevelet adtak át a pályázaton induló Pécsi Déli Ipar Park, Alba Ipari Zóna, Sellye Ipari Park képviselőinek.
forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes