Kínaiak építhetik a reptéri gyorsvasutat

Kínaiak építhetik meg a reptéri gyorsvasutat, továbbá részt vehetnek a nagyobb pályaudvarok rekonstrukcióiban is – mondta el a Magyar Nemzetnek a nemzeti fejlesztési miniszter.

Fellegi Tamás közölte: gyakorlatilag a vasút minden területén szükség van valamilyen fejlesztésre, ám erre Magyarországnak jelenleg nincs pénze, ezért olyan partnereket keres, akik a legmodernebb technológiát tudják behozni a megfelelő finanszírozással. Mint mondta, a kínaiak ilyen partnerek lehetnek, ezért is tárgyalnak már velük.
Utalt arra, hogy amikor áprilisban Pekingben járt, akkor aláírt egy elvi stratégiai együttműködési megállapodást a legnagyobb kínai vasútfejlesztő társasággal. Hozzátette: a konkrét beruházásokat közösen fogják meghatározni és megvalósítani. Az egyik ilyen projekt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és Budapest közötti közvetlen gyorsvasúti összeköttetés megteremtése lehet.

Fellegi Tamás megfogalmazása szerint ez a beruházás túlmutat a hagyományos vasúti fejlesztési kérdéseken, hiszen a turisztikai ipart, a gazdasági turizmust, a befektetők könnyebb mozgását, Budapest élhetőbbé tételét jelenti. A miniszter bízik abban, hogy a június végi budapesti kínai-magyar vegyes bizottsági ülésen már konkrétumokban is meg tudnak állapodni

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes