Kilencvenmilliárdba kerülne a pécsi villamosközlekedés újraindítása

Akár 90 milliárd forintba is kerülne a villamosközlekedés esetleges újraindítása Pécsen, az önkormányzat azonban ennek lehetőségét is megvizsgálja a helyi közlekedés fejlesztésével kapcsolatos elképzelései keretében.

Nagy Csaba Pécs fideszes alpolgármestere szerint "az biztos, hogy ezt a beruházást ebben a ciklusban nem lehetne elindítani. Hosszú távú elképzelés kell, hogy legyen, hiszen az ehhez felhasználható európai uniós források 2014-től érhetők el" – mondta az alpolgármester.

Emlékeztetett: a város még az év elején döntött arról, hogy pályázik egy, a pécsi villamosközlekedéssel kapcsolatos megvalósíthatósági tanulmány támogatására. Az eljárás még nem zárult le.

A villamos javítaná, felgyorsítaná a közlekedést Kertváros és a belváros kötött, de létjogosultsága csak akkor lehet, ha azoknak, akik most autóval közlekednek a két városrész között, legalább a fele biztosan a villamost választaná – vélekedett.

Villamos már 1913 és 1960 között közlekedett a Dunántúl legnagyobb városában, a hálózat felszámolásának anyagi okai voltak. A városnak nem volt elég pénze a szükséges karbantartásokra, fejlesztésekre, s inkább a buszközlekedést helyezte előtérbe.

A pécsi villamoshálózat újbóli kiépítésének ötlete azóta többször felmerült, sokszor kampánytémává is vált.

Nagy Csaba szólt arról is, hogy elkészült Pécs és vonzáskörzetének közlekedésfejlesztési terve, valamint öt fejlesztési projektet vizsgáló tanulmány. A dokumentációkban összegzett javaslatok a közforgalmú közlekedés biztonságának, a szolgáltatás színvonalának javítását célozzák.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes