Kiemelt lett a Lego

1[1]

Kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány a Lego Manufacturing Kft. Nyíregyháza nyugati iparterületén megvalósuló beruházásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. Az erről szóló határozat a május 24-i Magyar Közlönyben jelent meg.

139701_lego-7928[1]

Április 19-én jelentették be, hogy mintegy 200 millió eurós zöldmezős beruházással bővíti gyártókapacitását a Lego-csoport Nyíregyházán. Az új gyárkomplexum mintegy 100 hektáron helyezkedik el, a gyártórészleg területe 122 ezer négyzetméter. A beruházás során 250 új munkahely jön létre, így a nyíregyházi ipari parkban termelő Lego Manufacturing Kft.-nek jövőre már mintegy 1500, döntően a régióból érkező alkalmazott munkavállalója lesz.

Az új gyártóbázis terület-előkészítési munkálatai 2013 februárjában kezdődtek meg, a gyártás a tervek szerint 2014 első negyedévében indul el. A jelenleginél háromszor nagyobb gyár létrehozását azért határozta el a társaság vezetése, mert az ipari parkban lévő gyárterület bérleti szerződése 2015-ben lejár.

A kiemeltté nyilvánítás célja az, hogy gyorsabb legyen a beruházással kapcsolatos hatósági ügyintézés. Korábban ez azt jelentette, hogy első fokon a “normál” másodfokú hatóság, míg másod fokon az illetékes miniszter járt el.

Ebben az esetben a határozat melléklete felsorolja azokat a hatósági eljárásokat, amelyek a hatálya alá esnek. Ezekben az első és másod fokon eljáró hatóságokat a kormány jelöli ki.

forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes