Kevés mikrovállalkozás költ informatikai biztonságra

Bár a magyar mikrovállalkozások egy része már felismerte az informatikai biztonság fontosságát, többségük működését még kettősség jellemzi ezen a területen, amit mutat az is, hogy a következő években csak 1 százalékuk tervez informatikai berendezésekhez kapcsolódó biztonsági fejlesztést.

 

A Magyar Telekom felméréséből kiderül, hogy az 1-9 főt foglalkoztató mikrovállalkozások több mint fele rendszeresen használja a világhálót munkája során, és közel háromötödüknek az üzlet miatt is fontos az informatikai rendszerek megbízható működése.

A telefonos felmérés során a legkisebb cégek 23 százaléka közölte, fontos, hogy szakemberek segítségével működtesse vállalkozása informatikai rendszerét, mert ez növeli a megbízhatóságot. Ugyanakkor a vállalkozások több mint kétharmada nem költ érdemben informatikai rendszereinek üzemeltetésére.
A cégek 10 százaléka használ informatikai biztonsági megoldásokat, miközben nagy részük nem vesz igénybe külsős segítséget, például fizetős vírusirtót, tűzfalat vagy spamszűrést. A kutatás eredményei alapján az informatikai rendszerükhöz kapcsolódó döntések meghozatalakor a vezetők elsősorban barátaik, rokonaik és ismerőseik véleményeire támaszkodnak, 68 százalékuk jobban bízik bennük, mint a professzionális megoldásokban.

A cégek az informatikai rendszereikhez kapcsolódó beruházásoktól elsősorban hatékonyságuk növelését és költségeik csökkentését várják. A vállalkozások főként e-mailes kapcsolattartásra használják rendszerüket: a megkérdezettek fele jelölte meg ezt a lehetőséget. A cégek 10 százaléka különböző honlapokhoz, internetes alkalmazásokhoz kapcsolódó tevékenység miatt megy fel a világhálóra, de csak 5 százalékuk veszi igénybe a webet internetes telefonálásra vagy chatelésre.
A kutatás kimutatta azt is, hogy a mintegy 350 ezer, 1-9 főt foglalkoztató magyar cégre és egyéni vállalkozóra 580 ezer asztali és hordozható számítógép jut, amelyeken keresztül a munkavállalók megközelítőleg háromnegyede csatlakozik a világhálóra.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes