Két új vállalkozói házat adtak át Szolnokon: új állások

Egyszerre kínál kitörési lehetőséget a kis- és közepes vállalkozásoknak, illetve növeli a város új ipari övezetének vonzerejét az a két vállalkozói ház, mely a közelmúltban készült el Szolnokon – mondta az építtető Gima Szolnok Ipari Park Kft. ügyvezetője a beruházás ünnepélyes átadása alkalmából csütörtökön.

Koós László hangsúlyozta: az összességében közel 650 millió forintos projekt hétéves előkészítést követően, komoly nehézségek árán, ám a vállalkozói házak kivitelezése a tavaszi kezdéshez képest rekordidő alatt valósult meg.

A szolnoki ipari parkban felépült létesítmények önálló telephelyen kialakított ipari csarnokok, amelyek alapterülete együttesen megközelíti a 2000 négyzetmétert. A beruházók szándékai szerint kis- és közepes méretű vállalkozásoknak adnak majd otthont, várhatóan 15 új munkahelyeket is teremtve a Tisza-parti megyeszékhelyen, illetve annak térségében.

Az ügyvezető jelezte: a nagyobbik, 1.331 négyzetméter hasznos alapterületű épületben már el is kezdte működését az oda betelepült vállalkozás: egy élelmiszer, papír és vegyi áru nagykereskedés. A még üresen álló kisebbik, 511 négyzetméteres csarnok bérbevételére vonatkozóan is több jelentkezővel folynak a tárgyalások. Az új ingatlant már birtokba vett társaság és az érdeklődők mindegyike magyar tulajdonú – tette hozzá a vezető.

A projekttel párhuzamosan a Gima Szolnok Ipari Park Kft. kedvező üzleti konstrukciókat dolgozott ki a betelepülni szándékozó kkv-k számára. Emellett minden szakmai támogatást megad a cégek telephely-fejlesztési igényeinek kielégítéséhez is – hangsúlyozta a vezető. Hangsúlyozta: az üzemeltető társaság átfogó módon segíti a kkv-k beruházásainak megvalósítását a telephely létesítéstől a tervezés fázisán és a megvalósításon keresztül egészen a gazdaságos telephely-üzemeltetésig.

A Tisza-parti megyeszékhely mintegy 40 hektáros, új ipari övezetében most lezárult, összességében megközelítőleg nettó 650 millió forint értékű korszerűsítés, illetve bővítés pénzügyi forrásainak 50 százalékát a kft. korábban pályázaton nyerte el az Észak-alföldi operatív program keretében. Az építkezés így az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A beruházás önerejét helyi vállalkozások biztosították.
Koós László emlékezetett: a fejlesztések 2010 őszén lezárult első ütemében kiépült a terület megközelítésére szolgáló főfeltáró út: az Újszászi útnak a Nagysándor József út és a Budapest-Szolnok vasútvonal közti, mintegy 1.400 méter hosszú, teljesen közművesített szakasza. Így az ide érkező vállalkozások immár az új műúton keresztül két irányból is közvetlenül elérhetik a 4-es és a 32-es főutat. Emellett vízvezeték, szennyvízcsatorna, csapadékvíz-elvezetés, villany-, gáz-, hírközlési, és közvilágítási hálózat áll az elkészült és a jövőben kiépülő telephelyek rendelkezésére.

A nehézségekről szólva az ügyvezető azt is felidézte: a Gima Szolnok Ipari Park Kft. 2004-ben alakult, majd nem sokkal az után, hogy 2008-ban elnyerték a projektre igényelt pályázati támogatást, "beütött a krach". A gazdasági világválság következményeként ugyanis a társaság 2009-ben tulajdonosváltásra kényszerült és az addig érdeklődő partnerek visszaléptek az üzlettől. Mindez jelentős csúszást okozott a fejlesztés megvalósításában és rendkívül komoly szervezőmunkát igényelt, hogy a hét éve megfogalmazott elképzelések végül valóra válhassanak – fogalmazott.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes