Két magyar vállalkozás Európa legjobbjai között

Kihirdették az Európai Vállalkozási Díj 2010-2011 döntőjébe jutott vállalkozásokat: az európai zsűri 29 ország összesen 54 jelöltje közül 12 projektet juttatott tovább a döntőbe, köztük két magyart.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtöki közleménye szerint a budapesti Hotel Panda Kft. a "Felelős és felelősségteljes vállalkozás" díjkategóriában, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az "Üzleti környezet fejlesztése" díjkategóriában beadott pályázata került a rövid listára.
A nyerteseket május 24-én hirdetik ki Budapesten a magyar elnökség egyik kiemelt rendezvénye, a "Mozgósítsuk a kkv-kat a jövő Európájáért" című konferencia keretében, a Magyar Nemzeti Galériában megrendezésre kerülő díjkiosztó gálán.

Az Európai Bizottság által immár ötödik alkalommal meghirdetett Európai Vállalkozási Díj pályázat nemzeti fordulóját Magyarországon az NGM koordinálta, a hét fős nemzetközi zsűri tagja Szöllősi László, a tárca vállalkozásfejlesztésért és iparért felelős helyettes államtitkára. Az Európai Vállalkozási Díj átadásakor azokat a sikeres kezdeményezéseket, vállalkozási elképzeléseket és gyakorlatokat díjazzák, amelyek előmozdítják a vállalkozói tevékenységet, és jól tükrözik a vállalkozók társadalomban játszott szerepét.

A családi tulajdonban lévő Hotel Panda megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat, a világon egyedülálló módon, 4 csillagos prémium kategóriában. A szálloda teljes területe és szobái részben akadálymentesek, amely önerőből, állami támogatás nélkül készült el. Munkavállalóinak 95 százaléka megváltozott munkaképességű személy, akik között az összes fogyatékossági csoport (hallás, látás, mozgás és értelmi sérültek) képviselője megtalálható.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – az Európai Unió energiapolitikai irányelveivel összhangban – a helyi vállalkozások energiafelhasználásának racionalizálását támogatja. Tapasztalataik szerint a "20-20-20 százalékos célok" elérése érdekében (20 százalék energia megtakarítás, 20 százalék megújuló energiahordozó részarány, 20 százalék ÜHG kibocsátás mérséklés) a helyi kis- és középvállalkozásokat lényegesen motiváltabbá lehet tenni, ha ezt kiegészítik 20 százalék energiaköltség-csökkentéssel. Programjuk eredményeként a vállalkozások jelentős költségcsökkenést értek el. A kezdeményezés idővel országos méreteket öltött, a több mint 20 százalékos energiaköltség-csökkentéshez csatlakoztak más régiók vállalkozásai, intézményei is.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes