Keresik, mi kellene a jobb innovációhoz

Az innováció katalizátora akar lenni az Innoforum kezdeményezés, amelynek vezetői október közepére gyűjtik össze, mit kellene tenni a hazai K+F fejlesztésért.

z Európai Bizottság 2010. tavaszán közzétett jelentése szerint Magyarország a mérsékelt innovátorok kategóriájába került, pedig K+F tevékenységre 2009-2010 során mintegy 350 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek a hazai pályázók – állítja az Innoforum. – Ahhoz, hogy ezen a területen elköltött pénzeket minél hatékonyabban használják fel, a résztvevők együttműködésére, a szabályozás kedvezőbbé tételére, modern infrastruktúrára és megfelelő oktatáspolitikára lenne szükség – állítja Kulcsár Péter, az Ipargazdasági Kutató és Tanácsadó ügyvezető igazgatója

Kiemelt jelentőségű, hogy milyen forrásból történik az innovációs tevékenységnek a finanszírozása. Magyarországon ez 48,2 százalékban a vállalkozási szektorból történik, míg 41,8 százalékban még mindig az állam adja a pénzt. Ez azért kiemelt kérdés, mert a vállalkozási szektorból induló innováció tényleges megvalósulása sokkal eredményesebb.

Az Innoforum azt tűzte ki célul, hogy civil egyeztetéseken és szakmai megbeszélgetéseken az innovatív kezdeményezések katalizátora lesz a vállalati szektorban. Bemutatja azokat a pozitív vállalati példákat, amelyek lendületet adhatnak a vállalatoknak, hogy az ötlet után a megvalósításig is minél nagyobb számban eljussanak, valamint fel kívánja hívni a gazdaságpolitika figyelmét azokra azokra a szabályozási és infrastrukturális problémákra, amelyek hátrányosan befolyásolják a vállalkozások K+F aktivitását.

A szakmai egyeztetések eredményéről október közepén egy konferencián számolnak be az Innoforum szervezői.

Forrás: nol.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes