Kell-e csúszásgátló a gyártásterv alá?

A fenti címmel tartottak előadást az Adversum Kft. képviselői a Vonalkód Rendszerház Kft. által megrendezett (Fel)adatok a termelésben című workshopon. A főleg termelő cégeknek megrendezett eseményen több hazai nagyvállalat is képviseltette magát.

Budapest, 2010. március 30. – A termelésben használható megoldásokat, tapasztalatokat ismerhették meg a résztvevők a házigazda székhelyén, Angyalföldön megrendezett félnapos workshopon, ahol a résztvevők között olyan nagyvállalatok képviselői is jelen voltak, mint az Alpine Electronics MFG, a BAT Pécsi Dohánygyár, a Henkel Magyarország, a Jabil Circuit Magyarország vagy a Robert Bosch Elektronika.

Az Adversum logisztikai tanácsadó cég képviseletében Dr. Duma László nyitotta meg az előadást és megnyugtatta a hallgatóságot, hogy ebben az előadásban is főleg a gyakorlatról lesz szó, majd bemutatta Szűcs Edinát, aki az előadás hátralévő részét tartotta.

Az előadás a termelő vállalatok életében megjelenő egyik legfontosabb konfliktus felvázolásával kezdődött: termelési szempontból a cél az, hogy a gyártási feladatokat tartalmazó gyártásterv minél hosszabb időre előre rögzített legyen, piaci szempontból ugyanakkor épp az ellenkezője fontos – a vevői igények rugalmas kielégítése miatt. Az előadó válasza a konfliktusra a termelési költségek csökkentése volt, így az előadás további részében erre mutatott négy módszert: a beszállítói és vevői szokások pontos ismeretét, a simított gyártás bevezetését, a precíz gyártáskiszolgálás megvalósítását és a gyártási igényeket megfelelően szolgáló gyártósori és raktári elrendezés kialakítását.

Az előadás után több résztvevő is elismerését fejezte ki az előadóknak, külön kiemelték a prezentáció összeszedettségét és a termelési feladatok logikus összefoglalását.

Az Adversum Kft. a közép- és nagyvállalatok logisztikai szakembereinek tanácsadójaként elkötelezett a tudásmegosztásban, ezért tanácsadói rendszeresen tartanak előadásokat, valamint honlapjukon (www.adversum.hu) is igen sok gyakorlatban felhasználható logisztikai tudásanyag található.

- Adversum -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes