Kecskeméten a Brose Hungary Automotive Kft.

Csaknem 700 millió forintból építette kecskeméti üzemét és harmincöt új munkahelyet is teremtett a helyi Mercedes gyár területén működő Brose Hungary Automotive Kft. – közölte a cégcsoport szerdán az MTI-vel.

A mechanikus rendszereket és elektronikus vezérlőket gyártó  társaság az elmúlt egy évben mintegy 675 millió forintot költött  kecskeméti üzemének létrehozására. Ebből az összegből technológiai  fejlesztést hajtott végre és 35 új munkahelyet teremtett a Mercedes  Benz Manufacturing Hungary Kft. területén bérelt telephelyen –  tájékoztatott Karl Kovac, a Brose Rastattban működő németországi  üzemének vezetője és ügyvezető igazgatója. 

A Mercedes egyik legjelentősebb beszállítójaként Kecskemétre  települt vállalkozás létszámát mostanra szinte teljes egészében  feltöltötte: jelenleg 34-en dolgoznak az üzemben – tette hozzá,  jelezve, hogy a projekt megvalósítását 106 millió forint uniós  pályázati támogatás is segítette. 

A  Brose-csoport és a Daimler-csoport közötti együttműködés  immár fél évszázados múltra tekint vissza. E stratégiai partnerség  része az is, hogy a Brose új, tavaly márciusban létrehozott  magyarországi vállalata közvetlenül a kecskeméti Mercedes üzem  területén indította el termelését.  

A német vállalat világszerte több mint 40 különböző  autógyártónak szállít mechanikus rendszereket és elektronikus  vezérlőket. Jelenleg 22 országában mintegy 17 ezer alkalmazottat  foglalkoztat. A világon minden harmadik gépjárműben legalább egy  Brose termék található. 

A Brose Hungary Automotive Kft. Kecskeméten a Mercedes A és B  típusaihoz gyárt ajtóalkatrészeket. Az üzem tervezett kapacitása  napi 2.200 ajtó, a Mercedes igényeitől függően akár nyolcszázféle  ajtórendszer-megoldásban.

Forrás: AutoPro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes