Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak szerdán az M31-es autópályán Nagyatarcsa térségében

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen 2010. november 17-én, szerdán katasztrófavédelmi gyakorlatot tart a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, az Országos Mentőszolgálat és az érintett szervezetek bevonásával az M31 autópályán, ezért az érintett szakaszt két óra időtartamra lezárják – tájékoztatott az ÁAK.

A gyakorlat célja a részt vevő szervezetek szakembereivel és mentési eszközeivel megvalósuló, együttműködő veszélyhelyzet-kezelés begyakorlása. A szimulált vészhelyzet során az M31-es autópályán Nagytarcsa térségében ütközik egy ammóniát szállító tartálykocsi és egy személygépjármű. A baleset következtében a személyautóban lévő személyek súlyos sérülést szenvednek, míg a megsérült tartálykocsiból a cseppfolyós ammónia szivárogni kezd. A gyakorlat során a szakemberek többek között vegyi elhárítási, műszaki mentési, kimenekítési és sérült-ellátási feladatokat hajtanak végre.

A gyakorlat helyszíne az M31-es autópálya jobb oldal 2+300 km szelvénye. A gyakorlat időpontja: 2010. november 17. (szerda), 10.00-11.00 óra között. A gyakorlat ideje alatt előreláthatólag 9.30 órától két órára az ÁAK Zrt. lezárja az M31-es autópálya M0-ás autóút felől Gödöllő irányába vezető jobb pálya érintett szakaszát, ezért az autósok ebben az időszakban nem hajthatnak fel az M0-ás autóút felől az M31-es autópályára. Az erre közlekedők terelőútként a 3-as számú főutat vagy az M3-as autópályát vehetik igénybe. Az autópálya lezárását és a javasolt terelő utat az autópálya felett elhelyezett táblák előre jelezni fogják.

forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes