Karmos Gábor cikke a Magyar Közlekedésben

Ez sem lesz könnyebb év

Amikor év elején rendre nyilatkozom arról, mit várhatnak a fuvarozók az aktuális esztendőben, mindig elolvasom, mit mondtam az előző évben, mintegy szembesítem a véleményemet a bekövetkezett eseményekkel. Amit tavaly mondtam, bevált, de ezúttal nehezebb a jövőbe látni, mert sok a bizonytalansági tényező.

Elsősorban választási év van, és ez új irányt szabhat a magyar közlekedéspolitikának, ezáltal a fuvarozók makrogazdasági környezetének is. A jelenleg legnagyobb esélyű politikai párt általunk ismert közlekedéspolitikája sem nevezhető közútbarátnak. A választási év jellegéből adódóan úgy gondolom, hogy a közúti közlekedést érintő jelentős jogszabály-módosítások nyár végéig nem várhatók. (A jelenlegi kormány már, az új még nem fog addig nagy volumenű jogszabály-változással foglalkozni.)
A múlt év elején úgy nyilatkoztam: a túlélés a cél. Nem tudok mást mondani, ez a feladat! A válság hatásainak még nincs vége, és a kilábalás egyértelmű jelei nem látszanak. Sőt: az Egyesült Államokban egyes elemzők egy újabb recessziót sem tartanak kizártnak. Ebből adódóan, ha 2010-ben sikerülne makroszinten olyan eredményt elérni, mint 2009-ben, ami átlagosan 6 százalékkal volt kevesebb a 2008-as teljesítménynél, elégedett lennék.

A cikk részletei –>

- magyarkozlekedes.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes