Kapkodják a Gödöllői Ipari Park telkeit

Szinte még meg sem száradt a pecsét a gödöllői képviselőtestület jóváhagyó döntésén, előértékesítéssel máris 7 telket eladtak abból a 33-ból, amelyet a Gödöllői Ipari- és Logisztikai Parkban (GIP) újonnan alakítottak ki.

A szóban forgó telekalakítást a kisméretű ipari ingatlanok iránt megmutatkozó piaci kereslet tette szükségessé. A kis- és közepes vállalkozásoknak szánt 1200-3600 m2-es telkek kialakításához mindenekelőtt az érintett 7,4 hektáros terület szabályozási tervének módosítását kellett elérni a gödöllői önkormányzatnál. Miután a GIP kérelmét a képviselők egyhangúan támogatták, megkezdődhetett az érdemi munka a telekalakítási terv a megosztási vázrajz elkészítésével, illetve a telekhatárok kimérésével. Ezzel párhuzamosan megtörtént a terület közműhálózatának kivitelezése, valamint az ingatlanokhoz vezető két, nehézgépjárművekre méretezett közforgalmú aszfaltút megépítése.

Örvendetes hír, hogy előértékesítéssel eddig a terület 20%-ára sikerült vevőket találni. Az előszerződést kötő vállalkozások igen kedvező, négyzetméterenként 10 ezer forint körüli bevezető áron juthattak az ipari parki telkekhez úgy, hogy a GIP a vételár 50%-áig részletfizetési lehetőséget is biztosított a vevőknek. A GIP ezt a sikeres konstrukciót 2009 végéig biztosan fenntartja még.

Egyébiránt a hét vevő közül kettő "visszatérő ügyfél", hiszen az ipari park első betelepülői között voltak és így a már meglévő itteni ingatlanukat bővítik. Két új beköltöző gödöllői székhelyű, három pedig fővárosi társaság. A cégek profiljukat tekintve változatos képet mutatnak: van köztük környezetvédelemmel, mélyfagyasztott áru csomagolásával és sütőgép-gyártással, fúróberendezések speciális alkatrészeinek gyártásával, csomagolástechnikával, építőanyag-kereskedéssel – kivitelezéssel, fémszerkezetgyártással és raktározással foglalkozó vállalkozás is.

Az ipari parki telkek értékállóságát hosszú távon nem csak a jobb közúti elérhetőséget biztosító, 2010 tavaszán átadásra kerülő M31-es gyorsforgalmi autóút és annak közeli csomópontja biztosítja majd, hanem az nemsokára 100%-os új szolgáltató központ is, ahol a bérelhető irodák, műhelyek és raktárak mellett egy sor olyan szolgáltatás helyet kap, melyek az ipari parki cégek kényelmét segítik elő.

Az új telekalakítást és a hozzátartozó infrastruktúra kiépítését, illetve a GIP bejáratánál lévő épületegyüttes a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) pályázatán 2007-ben nyert 478 millió forintos uniós és állami támogatás segítségével valósul meg, összesen mintegy 1,6 milliárd forintból.

Az Eston International Zrt. tanácsadóként működik közre a Gödöllői Ipari Park fejlesztése és értékesítési folyamata során.

– tozsdeforum.hu –

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes