Kanizsáról hódítja meg a régiót az ELMIB

Sosem gondoltunk a költözésre – mondja Kele József, az ELMIB-csoport vezérigazgatója és társtulajdonosa arra a kérdésre, miért pont Nagykanizsát választotta a dinamikusan növekvő társaság központjául. Nagykanizsán olyan felkészült munkatársi gárdát találtunk, amelyet aligha pótolhattunk volna, ha elköltöztetjük a társaságot – hangsúlyozta.

Az ELMIB-cégcsoport jelenleg a hazai önkormányzatok negyedének szolgáltatója, fő tevékenységi területei a földgáz- és áramkereskedelem, a földgázelosztás, a közvilágítás-üzemeltetés, valamint az intézmények és közvilágítási rendszerek korszerűsítése ESCO-finanszírozással. A céget 2005 óta irányítja két tulajdonosa, Kele József vezérigazgató és Tóth Balázs elnök, akiknek a vezetése alatt négy év alatt a főként önkormányzati energetikai fejlesztésekben részt vevő cégcsoport az energetikai társaságok megbecsült tagjává vált. A vállalat konszolidált árbevétele 2008-ban megközelítette a 21 milliárd forintot, ami az előző évinek több mint a kétszerese – ezzel a legdinamikusabban növekvő hazai energetikai társaságok egyike.

A társaság 2006-ban nemzetközi terjeszkedésbe kezdett: Romániában, Bulgáriában és Bosznia-Hercegovinában alapított leányvállalatokat. Az ELMIB tavaly kezdte meg saját energiatermelő kapacitásainak kiépítését, hogy ezzel is biztosítsa ügyfelei hatékony energiaellátását. A társaság üzletpolitikája középpontjába a helyi adottságokra épülő, decentralizált, önfenntartó és mindinkább a megújuló energiaforrásokra alapozott, fenntartható energiagazdálkodást állította. A cégcsoport tevékenységével hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország eleget tudjon tenni az Európai Unió megújuló energiaforrások felhasználásának és termelésének növelésére vonatkozó elvárásainak és a hazai energiapolitikai célkitűzéseknek. A társaság hisz abban, hogy a helyi erőforrásokra épülő, decentralizált megoldásai a fosszilis energiahordozók felhasználásának csökkentésén keresztül az energiaimport optimalizálásával, az ország külső energiafüggőségének mérséklődésével járnak.

További részletek >

- napi -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes