Kamionstop szombat délutántól

kamionstop[1]

Hét órával hosszabb a kamionstop a hétvégétől: júliusban és augusztusban a nehéz tehergépkocsikat szombat este 22 óra helyett már 15 órától kitiltják a közutakról. A meghosszabbított kényszerpihenő augusztus végéig tart.

 

Beköszönt a nyári időszámítás a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozásában is. A júliusi és augusztusi szombatokon a kamionstop este 22 óra helyett már délután 15 órakor elkezdődik – tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A tehergépkocsik változatlanul vasárnap 22 óráig nem közlekedhetnek a magyarországi utakon.

A 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik (vontatók, lassú járművek, e járművekből és pótkocsikból álló járműszerelvények) forgalmának korlátozását az NFM közlése szerint közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontok indokolják. A kamionstop időtartamának nyári kiterjesztését az átmenetileg visszaeső szállítási igények teszik lehetővé. A személygépkocsik hétvégi és ünnepnapi közlekedését a korlátozásnak köszönhetően az idegenforgalmi szezonban kevésbé akadályozzák és veszélyeztetik a lassabb, nehézkesebb tehergépjárművek.

A kamionstopot a nemzeti fejlesztési miniszter veszélyhelyzetben, például az országos tiszti főorvos által meghirdetett hőségriasztás miatt, a vidékfejlesztési miniszter egyetértésével átmenetileg felfüggesztheti.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes