Jövőre készül el a Keszthelyt elkerülő út

A tervek szerint a jövő év második felében elkészül a 71-es főút Keszthelyt elkerülő szakasza, amellyel a Balaton-parti város mentesül az átmenő teher- és személyautó-forgalomtól – tájékoztatta a beruházó kedden.

Az aszfalt körültekintő bedolgozása meghosszabítja a használati idejét.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közleménye szerint két lépésben épül meg az elkerülő szakasz, amelynek köszönhetően a város megszabadul az M7-es autópálya illetve Zalaegerszeg felé irányuló tranzitforgalomtól.

Az összesen 5,75 kilométer hosszúra tervezett elkerülő út kétszer egy sávon, új nyomvonalon épül meg. Az új útszakaszon összesen három körforgalmú és három járműosztályozós csomópontot alakítanak ki.

A NIF pályázaton választotta ki a kivitelezőt, az Euroaszfalt Kft. és az A-Híd Zrt. alkotta Euroaszfalt – A-Híd Keszthely Konzorciumot.

A munkálatok az Európai Unió támogatásával a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként valósulnak meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával. A támogatás összege csaknem bruttó 4,9 milliárd forint, ebből 15 százalék az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százalék pedig európai uniós támogatás.

 

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes